KLOVN MU PUCAO U GLAVU: Maskirao se i ubio narko-bosa!
Foto: REUTERS

Atentator s perikom

KLOVN MU PUCAO U GLAVU: Maskirao se i ubio narko-bosa!

Planeta -
Vođa kartela Tihuana Fransisko Rafael Arelano Feliks (63) pogođen u glavu

MEKSIKO - Naoružani muškarac u klovnovskom kostimu ubio je u letovalištu Los Kabos najstarijeg vođu jednog od najozloglašenijih klanova za trgovinu drogom u Meksiku! Kako je saopštilo državno tužilaštvo, bivši vođa kartela Tihuana Fransisko Rafael Arelano Feliks (63) pogođen je u glavu kasno u petak na porodičnom skupu u mestu na južnom rogu Južne Donje Kalifornije.

"Osoba u klovnovskom odelu oduzela mu je život. Pogođen je sa dva metka, jednim u grudi i jednim u glavu", saopštio je portparol tužilaštva, dodavši da je napadač pobegao sa lica mesta. Kako se saznaje, ubica je imao periku i veštački crveni nos, a u toku je istraga o motivima ubistva. Prema pisanju lokalnih medija, imao je dva saučesnika prilikom napada koji je izvršen u iznajmljenoj kućici a plaži, ali to nije zvanično potvrđeno. U toku je istraga o mogućoj povezanosti ubice sa organizovanim kriminalom.

Fransisko Rafael Arelano Feliks je uhapšen 1993. u Meksiku, u vezi sa ubistvom rimokatoličkog kardinala Huana Hezusa Posadas Okampa i odslužio je 10 godina zatvora zbog posedovanja droge. U strahu da će se vratiti trgovini drogom nakon što odsluži kaznu u Meksiku, meksičke vlasti su zatražile od SAD da podnesu zahtev za njegovo izručenje, do kog je i došlo 2006. Arelano Feliks se, međutim, 2008. vratio u rodni Meksiko, nakon što je uslovno oslobođen.

Kartel Tihuana, koji vodi velika porodica braće i sestara, bio je jedan od najmoćnijih narko kartela u Meksiku sve dok nije počeo da slabi nakon hapšenja i ubistva nekoliko vodećih članova. Mlađa braća Arelana Feliksa Fransisko Havijer, Bendžamin i Eduardo služe kaznu zatvora, a brat Ramon ubijen je u vatrenom okršaju sa policijom 2002.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track