Goran Knežević ponovo gradonačelnik
Foto: Nebojsa Mandic

Zrenjanin

Goran Knežević ponovo gradonačelnik

Srbija -
Za zamenika gradonačelnika izabran je Goran Janjić iz Demokratske stranke Srbije, za predsednika Skupštine grada Radovan Bulajić iz Socijalističke partije Srbije, a za zamenika predsednika skupštine Ljubomir Stanisavljev iz Srpskog pokreta obnov

ZRENJANIN - Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina danas je za gradonačelnika izabran Goran Knežević (SNS), koji je tu funkciju obavljao i ranije, ali kao član Demokratske stranke.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Goran Janjić iz Demokratske stranke Srbije, za predsednika Skupštine grada Radovan Bulajić iz Socijalističke partije Srbije, a za zamenika predsednika skupštine Ljubomir Stanisavljev iz Srpskog pokreta obnove.

Svi funkcioneri izabrani su sa 35 glasova odbornika koalicije SNS-SPS, kao i sa dva novopridošla odbornika toj koaliciji, dok konstitutivnoj sednici, koju je juče drugi put odložio dosadašnji predsednik skupštine Aleksandar Marton, nisu prisustvovali odbornici koalicije DS-LSV-SVM.

Današnja sednica ostaće upamćena po tome što posle 16 godina DS i LSV nisu stožeri gradske vlasti u Zrenjaninu, kao i po tome što su se posle 12 godina u gradsku vlast vratili socijalisti.

Posle izbora za čelnog čoveka grada na Begeju, Knežević je rekao da je "pravda spora, ali i dostižna" i da mu je osnovni cilj da Zrenjanin ponovo bude grad budućnosti, kao i da vrati osmeh na lica sugrađana.

Konstitutivna sednica biće nastavljena smenom i izborom jednog broja direktora javnih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track