Dve crtice i dva promila

Dve crtice i dva promila

Komentar dana -

Zamislite da vam se na testu za utvrđivanje trudnoće jednog dana pojave one dve magične crtice.

Preznojite se, krenu vam suze, ne znate koga prvog da pozovete. Mamu? Najbolju drugaricu? Dečka? Pokušate da razmislite šta sad, šta dalje.

Nije trenutak, nemate uslova, zdravlje vam ne dozvoljava da izgurate trudnoću. Ali vašem lekaru nije dan, popio je malo jutros kad je ustao.

Pa je onda po dolasku na posao popio još malo. I to malo je postalo 2,09 promila. Insistira na tome da uradite to odmah, dok je on pijan.

Uplašeni ste, plačete i opirete se. Međutim, on je uporan. Onda se tu umešaju drugi ljudi, sestre, obezbeđenje. Vi ste očajni. Ne možete da zamislite? Onda pokušajte da zamislite kako je bilo onoj devojci iz Niša koju je lekar ubeđivao da joj uradi abortus. Mrtav pijan. Razmislite o tome zašto postoje lekari i dokle je stiglo naše zdravstvo. Zašto svi znaju „jednog koji pije“ a ćute? Kad ćemo prestati da čitamo priče o pacijentima koji su umrli zbog nesavesnih lekara? Hoće li neko pozvati nadležne službe da odreaguju na torturu pojedinih doktora pre nego što još neko umre? Stanite na put ovakvim lekarima, jer nepoznata devojka može biti vaša žena, sestra, ćerka, drugarica. Vaš svet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track