Najnovije vesti

Srbija, raj legalnih droga

Srbija, raj legalnih droga

Komentar dana
00:00h

Šarp bluberi, mjau-mjau, rejnbou, spajs, gold - sva ta atraktivna imena zapravo su nazivi za nove sintetičke droge sastavljene od sasušenih biljaka poprskanih supstancom sličnom THC.

Da biste ih nabavili, potrebno je samo da u ušetate u jedan od smart-šopova u Srbiji i zatražite - osveživač vazduha ili đubrivo za rast biljaka! Tako se to zlo prodaje legalno, i to po vrlo pristupačnim cenama, koje pokriva džeparac skoro svakog srednjoškolca.Iako je očigledno da je to sintetička droga, ovi proizvodi se ne nalaze na listi nedozvoljenih supstanci MUP! Nesporno je da za rizično ponašanje dece postoji odgovornost roditelja, ali nemojmo zaboraviti kakav uticaj na mlade ima delovanje okoline i vršnjaka, pa je potrebna i reakcija nadležnih institucija.Brzo, jeftino, „radi“ i do 10 puta jače, a nije krivično delo i nema opasnosti da će iko završiti u zatvoru. Možda samo u bolnici ili na groblju. Verovatno 26 mladih koji su zbog upotrebe ovih droga skoro primljeni na VMA nisu dovoljan razlog da policija reaguje.

Da li ćemo stvarno čekati da neko dete umre, kao nedavno u Zagrebu, da bi nadležni radili svoj posao? Dobro došli u Srbiju, zemlju legalnih droga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track