Najnovije vesti

Evropski Brazilci

Evropski Brazilci

Komentar dana

Ustala je Srbija. Ne protiv okupatora niti dahija, već da popije jutarnju kaficu. Onu u pola sedam, jer je u sedam igrala mlada reprezentacija na drugom kraju sveta.

Daleko od svih nas kojima je svakodnevica odavno uzela osmeh s lica, koji jedni druge popreko gledamo u gradskom prevozu, prodavnicama, redovima u pošti...

Juče smo svi bili ujedinjeni, napeti puna dva sata, ali na kraju zagrljeni kao što smo nekad bili. Pobeda fudbalera nad Brazilom na Novom Zelandu nije samo jedan od najvećih sportskih uspeha u istoriji Srbije, ovo je trenutak preokreta.

Da li smo sada svesni da vredimo, da nije uvek bolje tuđe. Hvala majkama koje su rodile šampione, očevima koji su ih napravili. Neću sad da razmišljam o tome što će otići prerano u inostranstvo, a neki već i jesu. Hoću da budem ponosan, kao što ste svi vi, od Subotice do Prokletija, od Tokija do Rija.

Nisu nas slučajno prozvali evropskim Brazilcima u danima najveće fudbalske slave. Sad su ova deca pokazala da smo bolji i od najboljih.

Preksinoć smo legli umorni posle naporne radne nedelje, a juče smo dočekali dan kao zemlja svetskih šampiona. Osećaj koji se ne može kupiti nikakvim novcima. Živela Srbija!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja