Budi(ne)mir

Budi(ne)mir

Komentar dana -

Ako tražite posao, a radno mesto vam uporno izmiče iako ste završili fakultet, učili jezike, usavršavali se, možda bi trebalo da promenite taktiku - da se okrenete tamnijoj strani zakona, počnete da dilujete drogu i organizujete poznanike, pa će vam onda uleteti neko radno mesto.

Jer, Milan Budimir, koji je nekad bio savetnik u Vladi, pa uhapšen zbog sumnje da je rukovodio grupom koja je proizvodila marihuanu, bez ikakve smetnje je vraćen na posao.

Prepreka za povratak na staro radno mesto nije bilo to što su u optužnici protiv njega navedene sumnje da je bio prvi čovek četvoročlane grupe koja je uzgajala opijate, niti to da je svojim novcem plaćao sprejove za rast narkotika.

Resorno ministarstvo dalo je zeleno svetlo da on barabar sa ostalim državnim službenicima svakog jutra dolazi na posao.

Opravdanje za ovakav korak je neumoljivo - tako kaže slovo zakona.

Sličnih slučajeva bilo je i u prošlosti. Draga prijateljica mi je juče, iznenađena tekstom o Budimiru, rekla da je imala slično iskustvo i da se sledila kad je na onkologiji videla doktora o čijoj je prošlosti pisala. Ni meni nije bilo svejedno da to čujem. I pitanje je šta još treba da se dogodi, pa da se neko doseti da pronađe rešenje iz ove situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track