Jorgovanka, nije NBS Vimbldon

Jorgovanka, nije NBS Vimbldon

Komentar dana -

Kod bogatog naglas, kod siromaha na čast, kaže stara naroda izreka koja se izgleda naročito dopada guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković.

Da nije tako, ne bi joj ni palo na pamet da goste dočekuje jagodama sa šlagom i šampanjcem, dok narod u Srbiji nema hleba da jede.Dopada joj se, valjda, da stvori lažnu sliku da je Srbija zemlja izobilja u kojoj teku med i mleko, da ne kažem šampanjac. Dok njene kolege iz drugih bogatih zemalja na sastancima gostima poslužuju vodu iz bokala i kafu, naša guvernerka se razmeće sladoledom, indijskim orasima, suvim voćem i drugim đakonijama.I kad tako lepo budu „počašćeni“ jagodama sa šlagom, nije ni čudo što gospoda iz MMF sumnjaju da je u Srbiji kaiš štednje pritegnut do pucanja. Prosto se zbune, pa poveruju da su umesto u Srbiju zalutali u Englesku, na teniski turnir na kome je ova poslastica deo tradicije.

Razumem da činovnici u NBS imaju toliko velike plate da nemaju pojma šta su to kriza i štednja. Ali ako niko drugi, ono bi bar ministar finansija Dušan Vujović trebalo da im došapne u kakvom je stanju srpska kasa. Možda bi onda prestali s tim bahaćenjem. U suprotnom, ovi sa Zapada bi nam mogli vratiti hiljade migranata koje su prošle kroz Srbiju da im damo azil kad već imamo viška para.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track