Dotakli smo dno!

Dotakli smo dno!

Komentar dana -

U Srbiji granica krivične odgovornosti je 14 godina.

Praktično, kada dečak od 11 godina siluje šest godina stariju tinejdžerku, on za to nije odgovoran. Nema kazne, mlad je, nije u stanju da shvati težinu onoga šta je učinio. Tako kaže zakon.

Ali šta je sa žrtvom? Verujem da za nju uopšte nije važno da li je silovatelj imao 11, 15 ili 35 godina. Podjednako teško će morati da živi sa tim.Dečak od šesnaest godina, koji dvanaestogodišnjaka ometenog u razvoju seksualno zlostavlja, četvorica maloletnika koji dan ranije siluju sedamnaestogodišnjakinju nedvosmisleno dovode do jednog zaključka - dotakli smo dno!Ne mogu a da se ne zapitam kakvo ćemo to društvo biti kada mali monstrumi, koji se po brutalnosti mogu meriti i sa najgorim krvnicima, porastu u zrele i fizički mnogo jače ljude.

Prosto ne mogu da verujem da će isti dečak koji je silovao u svlačionici fudbalskog kluba za deset godina da poraste u mladića koji vršnjakinje vodi u bioskop.A ova dva slučaja nisu usamljeni. Maloletnici su iz godine u godinu sve brutalniji. Ako već nismo u stanju da ih usmerimo na pravi put, možda je krajnje vreme da pooštrimo zakone, pa da prestupnici služe ozbiljne kazne, bilo da imaju 11 ili 50 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track