Zašto niste sprečili smrt bebe?

Zašto niste sprečili smrt bebe?

Komentar dana -

Javnost je šokirana smrću osmomesečne bebe čije je telo majka danima držala u stanu. Komentari su, kao i obično, bili surovi. „Gori u paklu“, „Beba će u raj, a tebe će mučiti u paklu“... Nažalost, svi su uvek spremni da osude, ali nikad da prijave nasilje, zanemarivanje ili bilo kakav problem.Iako su nadležne institucije imale informacije o lošim odnosima unutar porodice, kao i obično, niko nije odreagovao. Nakon bitke, svi su generali. Prebacuje se odgovornost, niko, naravno, nije kriv, a beba je mrtva. Nevažno je da li je ubijena ili je umrla - mrtva je. A to je nekad jedino važno.Da li se tragedija mogla sprečiti? Verovatno da jeste. Da su nadležne institucije radile svoj posao, da su procenile da majka, verovatno vrlo osetljiva posle porođaja, nije sposobna da se izbori s unutrašnjim demonima, da su komšije ili prijatelji odreagovali na vreme... Sad je teško govoriti o tome.

Setite se, bebe više nema. Ali postoje hiljade i hiljade drugih beba kojima moramo pomoći. Postoje druge majke koje iz nekog razloga imaju problema.

Zato, socijalni radnici, policajci, tužioci i sudije, pomislite na sve te bebe, odreagujte na prvu prijavu, nadgledajte rizične porodice. Sve bebe su anđeli, neke su, nažalost, u raju, a sve su nam one potrebne ovde na Zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track