Najnovije vesti

Za monstrume smrtna kazna

Za monstrume smrtna kazna

Komentar dana

Monstrum iz Smedereva Toplica P. silovao je svoje pastorke od osam do 12 godina, a majka je sve znala i ćutala. Mučio ih je godinama, plakali su, molili majku da im pomogne, da prestane. Ali džaba. Ona je samo slegala ramenima. Važnije je bilo da ima krov nad glavom nego što njenom sinu neko uništava život. A umobolnik je to radio godinama, ne samo sa tom decom, nego i mnogom drugom. Dovodio ih je kao na traci. Posebno kad su mu pre desetak godina smanjili kaznu zatvora sa četiri godine na 12 meseci. Strašno! Prosto da čovek da ne zna na koga više da bude besan i ogorčen.

Svakako na manijaka, koji ne zaslužuje ništa drugo nego smrtnu kaznu, ili da budemo milostiviji - kastraciju. A šta reći za majku koja ćutke posmatra zlostavljanje svoje dece? Ili za državu i sudstvo koji takvu osobu ne drže u kavezu i ne štite one koji sami ne mogu da se izbore sa zlikovcem? Gde su socijalni radnici? Da li izvlače dupeta iz svojih kancelarija i obilaze ugrožene porodice?

Znam da bi neki rekli da smrtna kazna nije humana jer nikom nismo ni dali život, pa da mu ga sad oduzimamo. Tačno! A ko je ovom monstrumu dao pravo da satre život nekom detetu? Da li će neko monstruma ponovo pustiti za koju godinu da nastavi to da radi? Da li narod treba da uzme pravdu u svoje ruke?

Znam da je Ministarstvo pravde donelo „Marijin zakon“, kojim su predviđene oštre kazne za silovatelje i pedofile, da će oni biti označeni do kraja života. To je dobro, ali ne i dovoljno, jer i pored nadzora ništa ih neće sprečiti da to delo ponove. A to niko ne želi da se desi. Zar ne?