Od selfija do gubljenja sebe

Od selfija do gubljenja sebe

Komentar dana -

Bilo bi dobro kada bi selfi koji je pevačica Neda Ukraden napravila s pokojnom Usnijom Redžepovom, koja je izobličena, maltene nesvesna, ležala na samrti, bio samo „degutantan“ i „morbidan“, kako ga korisnici društvenih mreža opisuju.

Ovaj selfi pokazatelj je opšteg ludila koje je zahvatilo celu planetu, a Neda Ukraden je, doduše, jedna od najekstremnijih varijanti ove opšte šizofrenije u kojoj je najbitnije napraviti fotografiju, jer ako se to ne uradi - događaji se nisu ni desili.

Naravno, ne može svako sedeti pored žene koju život polako napušta i razmišljati: „Hajde da se slikam s njom pre nego što umre“ i njene poslednje trenutke proširiti po internetu.

Za to treba biti posebno distanciran od života. Ali ovo je možda i opomena za sve koji su besomučno fotografišući prirodu i lepe pejzaže zaboravili da uživaju u lepoti trenutka, fotografišući druge zaboravili da upoznaju prijatelje, a fotografišući sebe udaljili se od svoje suštine. Intimu smo rešili ne da prodamo, već da poklonimo za sitne pare.

Žureći da se drugima predstavimo onako kako želimo da nas vide, zaboravili smo ko smo, a što je najgore od svega - to nam nimalo ne smeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track