Neizbrisive mrlje Hrvata
Foto: Kurir Štampano

Neizbrisive mrlje Hrvata

Komentar dana -

Da vidimo najpre šta smo do sada imali s hrvatske strane kada je reč o izbegličkoj krizi.

Na prvom mestu, nemoguće je ne setiti se da je Hrvatska bila potpuno nespremna i pogubljena kada ju je zatekla izbeglička kriza.

Tamošnji premijer Zoran Milanović nije znao gde udara, pa je tako Srbiju, koja je u odnosu prema migrantima pokazala humanost kakvu nije nijedna evropska država, nazvao „muhom“. Zatim je isti taj Milanović poručio Srbiji da „šara malo“, misleći da treba da šaljemo migrante i u druge zemlje, a na kraju je i zatvorio granice prema našoj državi.E sad, kada je Hrvatskoj arsenal uvreda i nerazumnih poteza spao na minimum, ova najmlađa članica EU je prešla na - batine.

Da, na brutalno prebijanje, i to - ni manje ni više - nego na teritoriji Srbije, kod sremskog sela Berkasovo, gde su hrvatski policajci tukli brojne novinarske ekipe, dok su migrante psovali i gurali u blato, ne gledajući da li je reč o deci, ženama ili starima.

Bedan potez Hrvatske za koji nema opravdanja. Fotografije uplakane dece koja su u blatu od glave do pete ili invalida koji je zaglavljen u kolicima mrlje su koje će Hrvatska teško skinuti sa svog obraza.

Na kraju krajeva, ovim je samo još jednom pokazala da je pri ulasku u EU ispunila birokratske norme, ali da osnovne ljudske norme još mora da uči. Što je najcrnje, učiće preko naših leđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track