Istorija jedne tragedije

komentar dana!

Istorija jedne tragedije

Komentar dana -

Da su generali Ranko Živak i Predrag Bandić znali da će impozantna karijera u Vojsci da im bude umrljana telefonskim pozivom jednog biznismena, batalili bi škole i otišli da obrađuju zemlju.

Ovako, dočekali su i ispratili onolike ministre, nosili se sa manjim ili većim tragedijama u sektoru, ali ih je događaj od 13. marta bacio na stub srama.

Prema odluci Vojnog disciplinskog suda, Živak je oglašen krivim za nesprečavanje kojim je mogla da se izbegne šteta, a drugi, Bandić, oglašen je krivim za prekoračenje službenog ovlašćenja.

Dakle, Živak koji je u izveštaju Komisiji rekao da, kada ga je Bandić pozvao i rekao mu odluku ministra, kaže da paze šta rade jer se opet krše ovlašćenja, kriv je za nečinjenje. Bandić koji je izvršio naredbu ministra, uz sve sugestije, kriv je za prekoračenje ovlašćenja.

Sad, šta bi bilo da je Bandić odbio ministrovu naredbu? Da je Živak stopirao akciju? Da li bi opet odgovarali za nečinjenje i prekoračenje ovlašćenja?

Jer tako mu dođe. I jeste ministar politička funkcija, ne dolazi tu neko iz struke, ali šta kad u tako postavljenim stvarima tom nekom, koji nije iz struke, i to ovakve, omogućiš zakonom da donese samostalnu odluku, tačnije naredbu? Da li je za to onda kriv Živak, Bandić ili...?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track