Pokidani lanac ishrane

Pokidani lanac ishrane

Komentar dana -

Nekada je siromaštvo uglavnom samo bolelo, danas ono, bez ikakve sumnje, i ubija!Naime, Svetska zdravstvena organizacija je pre dva dana konačno uvrstila slanine, kobasice i paštete na listu kancerogenih namirnica.

Međutim, da crveno meso i mesne prerađevine predstavljaju jedinu opasnost u ishrani, mogli bismo da pevamo. Istina je mnogo tragičnija od toga.

Ni za jednu namirnicu koja se nalazi na rafovima u prodavnici ili na tezgama na pijaci ne možemo da garantujemo da nije otrovana prekomernom upotrebom pesticida, herbicida, hormona rasta ili malo potpomognuta genetskom modifikacijom.U potrazi za profitom, ovakav način bavljenja poljoprivredom postao je toliko rasprostranjen da se svake godine smanjuje broj tezgi na kojima se nalaze paradajzi veličine paradajza, a smenjuju ih oni kakve su naučnici pronalazili pre tridesetak godina u Černobilju.No, nije sve izgubljeno. Oni koji imaju para moći će da proberu. A ni oni drugi, koji predstavljaju 90 odsto populacije, nisu sve izgubili - preostaje im vera u više sile i bolje sutra.Biće da se lanac ishrane malo promenio od onog perioda kad su nas učili da su ljudi na vrhu tog lanca. Kako sada stoje stvari, ono što jedemo istovremeno jede i nas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track