Mali Siniša i veliki matematičari

Mali Siniša i veliki matematičari

Komentar dana -

Gradonačelnik Beograda po ko zna koji put uspešno je opravdao prezime koje nosi.

Mali Siniša i njegova gradska svita su u svom malograđanskom stilu najpre obećali đacima Matematičke gimnazije da će imati doček na balkonu Skupštine grada, da bi im neposredno pred sam događaj sve otkazali. Kako su objasnili, na balkonu nije bilo mesta za sve, pa su zato dočekani samo vaterpolisti, a brižni Mali naveo je da je tako sačuvana bezbednost đaka.I sad se ne zna šta je gore - da li to što za ovaj sramotni propust u organizaciji dočeka niko neće odgovarati ili to što Mali Siniša smatra da propusta nije ni bilo.

Zli jezici mogli bi reći da je to zbog toga što se naša vlast, iskreno govoreći, baš nešto i ne loži na znanje.

Pa i sam gradonačelnik jedva je dočekao da se priča o tome kako je stekao doktorsku titulu konačno gurne pod tepih, a sad tamo neka dečurlija treba da ga podsećaju koliko je znanje važno. Ruku na srce, nije ni Malom Siniši bilo lako.

Prvo je probao da odbrani doktorat na Ekonomskom, pa nešto nije išlo i onda je sa skoro identičnom temom morao da pređe na FON, gde je glatko postao Mali Dr Siniša.Šta da se radi... Mali je balkon, mali je i Siniša, ali samo nek su nam pametna deca i dalje tako velika, pa da s visine dostojanstveno mogu da gledaju na tuđi bezobrazluk i nepoštovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track