Putin suzama ne veruje

Putin suzama ne veruje

Komentar dana -

Zamislite susret Tomislava Nikolića i Vladimira Putina. Scenu u kojoj u podmoskovskoj rezidenciji Novo Ogorjovo šef Srbije ćakula s jednim od najmoćnijih političara na svetu.

Nikolić otvara dušu, prosipa lične tajne zbog kojih se Putinove plave oči cakle, a maska čelične hladnoće topi pred Nikolićevim mukama.

Jer, žali se Nikolić svom velikom ruskom prijatelju da ga sve češće hvata žal za mladošću, da se prva dama Dragica mnogo nervira kad zakasni na ručak i kako čezne za unucima koje zbog obaveza sve manje viđa.

Ne ide, zar ne? Ova scena je čak i za filmove maštovitog Emira Kusturice suviše nadrealna, a još ju je teže zamisliti u stvarnosti. Lepo je što predsednik Srbije ne preza da jasno i glasno kaže šta oseća, nema zadrške da sve svoje emocije koje gaji prema Rusiji javno izlije.

Lepo je što se ne usteže da pokaže da je čovek od krvi i mesa, zna on da to Srbi vole. Ali problem je i što ga te emocije često nadjačaju.

Navedu ga da zaboravi da je i predsednik države, diplomata, da mora da odvaga svaku reč pre nego što je izgovori i da je nekad korisno i da se ugrize za jezik. Njegova izjava da bi mogao sve svoje tajne da kaže Putinu svedoči upravo to.

Obrnuta situacija ne može ni da se zamisli, na stranu što je to Putin, na stranu što je političar od kojeg svi prezaju. Jednostavno ne ide. Ne vajkaju se predsednici država jedni drugima na kanabetu i tačka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track