Najnovije vesti

DR MIROLJUB JEVTIĆ PIŠE ZA KURIR  Jedino religija diže natalitet
Foto: Media Centar

DR MIROLJUB JEVTIĆ PIŠE ZA KURIR Jedino religija diže natalitet

Komentar dana
Decenijama se kao prva vest izvija vapaj „Srbija umire. Ako se ne poveća natalitet, postaćemo manjina u sopstvenoj zemlji.“ A kao rešenje skoro svi stručnjaci za demografiju, lekari i ini viču na sav glas: „Pare, pare, pare!“Da im je nemoguće da vide šta se dešava u susedstvu, gde para ima kao blata, moglo bi se poverovati da su neznalice. Ali ko može da ne vidi da svaka ateizirana zemlja Evrope i sveta, gde su davanja po novorođenom detetu enormna i da rastu iz dana u dan, ne samo da biološki umire nego se strmoglavljuje u divno uređenu grobnicu.

 

Tako će stanovništvo Nemačke sa 81 milion u 2013. da padne na 71 milion u 2050, Japana sa 127 miliona na 107 miliona. Oni koji žele da nas obmanu dobaciće da to nije tačno i da će u Francuskoj stanovništvo porasti sa 66 miliona na 69 miliona u istom periodu. Ali oni neće da kažu da se to dešava zato što se rađaju Francuzi muslimani, a katolici nestaju isto kao Nemci i Japanci.

Natalitet raste isključivo u zemljama s visokom religioznošću, bez obzira na životni standard. Raste populacija u siromašnoj muslimanskoj Somaliji isto kao i u bogatom Kuvajtu. U SAD natalitet drastično pada u liberalnom Vermontu, a raste u Juti kod fundamentalističkih mormona.

 

Dakle, jedino religija podiže natalitet. I neka niko ne pomisli da se zalažem za povećanje religioznosti kao leku. Naprotiv, samo iznosim činjenice, a na svakom je da izabere kako će da živi i da se ponaša.

Zbog toga su zagovornici novog svetskog poretka, koji stoje iza priče o novcu kao sredstvu za povećanje nataliteta, zdušno krenuli da ubeđuju Evropu da će probleme rešiti tako što će omogućiti priliv imigranata, ali i primiti u EU zemlje južnog Mediterana i Levanta.

Dakle, da sve one unesu u Evropu svoje probleme. To je jedini razlog zbog čega se NATO obrušio na Srbiju. Ona je doživljena kao zemlja koja ruši predloženi multikulturni model. Šta to znači u vezi sa pitanjem terorizma? Ko će poverovati da će se on smanjiti s takvom demografskom strukturom i da li će onda Evropa kakvu sad vidimo preživeti?

Dr Miroljub Jevtić
profesor Fakulteta političkih nauka