ALEKSANDAR ĐURĐEV PIŠE ZA KURIR: Vreme je za savez sa Rusijom

ALEKSANDAR ĐURĐEV PIŠE ZA KURIR: Vreme je za savez sa Rusijom

Komentar dana -

Mi s Rusima imamo istorijske, kulturne, političke i emotivne veze koje su se gradile vekovima, i koje su mnogo važnije od trenutnog izbora Vlade

Srpsko-ruski pokret, uz podršku koalicije Rodoljubi, izlazi na izbore 24. aprila s jasnim ciljem - da približi Srbiju Ruskoj Federaciji. S obzirom na nestabilnu političku klimu koja je prisutna u Srbiji više od jedne decenije, izgleda kao da nemamo jasno određene ciljeve za budućnost.

Politika neutralnosti dovela nas je do toga da ne znamo da li pripadamo Zapadu ili Istoku, EU ili Rusiji, NATO ili istočnoj vojnoj podršci. Ignorišući volju građana, Vlada je vodila politiku približavanja Zapadu iz ličnih interesa, ne vodeći računa o potrebama naroda. Sad je vreme da se to promeni. Sad je.Iako približavanje jednoj strani ne isključuje saradnju s drugom, vrlo je jasna opredeljenost građana Srbije prema Rusiji.

Ni u jednom istraživanju nisu dobijeni rezultati koji dovode do zaključka da nam je draže zapadno. Mi s Rusima imamo istorijske, kulturne, političke i emotivne veze koje su se gradile vekovima, i koje su mnogo važnije od trenutnog izbora Vlade. Svesni smo da jedino savez s našim istinskim prijateljima može dovesti do poboljšanja života u svim sferama.Zanima nas samo dobro Srbije. Želimo da pomognemo razvoj privrede, smanjimo nezaposlenost, povećamo natalitet, obezbedimo normalne plate i penzije i podignemo životni standard. Uz pomoć Rusije, sve će biti izvodljivo u veoma kratkom periodu. Po ugledu na državu koja se uzdigla iz pepela i za dve decenije postala jedna od najvećih sila na svetu, vraćanje Srbije na pravedan put i u dostojanstven život biće lako izvodljivo.Olakšana trgovina, bescarinski izvoz, pomaganje majkama, pomoć poljoprivrednicima, stabilna vlada i jaka odbrana samo su neke od stvari koje će nam savez sa Rusijom omogućiti.

Više nećemo strahovati da li će nam neko odobriti pregovore sa uslovima prodaje sopstvene zemlje, već ćemo dobiti potrebnu podršku da je dalje gradimo. Srbiju nećemo razbijati na delove radi obećanja koja ostaju samo slovo na papiru, već razvijati za dobro naše dece.Srpsko-ruski pokret nudi konkretnu alternativu svim ostalim političkim partijama. Rodoljubi Srbije koji osećaju da im je mesto na Istoku mogu konačno da se ujedine pod jednim krovom. Uz konkretnu podršku Rusije, odmah počinjemo da radimo na boljem životu u Srbiji. Ne nudimo balansiranje, cinculiranje, obećanja, pregovore i izgovore. Nudimo savez sa Rusijom - za dobro Srbije!

(Aleksandar Đurđev, jedan od lidera Srpsko-ruskog pokreta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track