KOMŠIJA UPOZORAVAO ISMETA: Nemoj da vodiš dečaka na reku!
Foto: Dragan Kadic

Detalji tragedije

KOMŠIJA UPOZORAVAO ISMETA: Nemoj da vodiš dečaka na reku!

Crna Hronika -
Policija juče bezuspešno tragala za Ismetom Fekovićem (64) i A. M. (15), sinom savetnice predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji su u nedelju nestali u Savi

BEOGRAD - Potraga bez rezultata!Rekao sam Ismetu u subotu da je Sava nabujala, da je divlja, da se ne igra i da ne vodi dečaka na reku! Umesto da me posluša, on je u nedelju pozvao petnaestogodišnjeg A. M., čija se vikendica „naslanja“ na Ismetovu kuću, da čamcem zajedno odu po drva! Siguran sam da je jedan talas bio dovoljan da poklopi Ismetov limeni čamac! Pošto su on i dečak odmah potonuli, verujem da je čamac pao preko njih i onesvestio ih!Ovo je juče za Kurir ispričao jedan od komšija porodice Feković, gledajući sa obale ekipe Žandarmerije i Rečne policije kako pokušavaju da u Savi nađu tela A. M. (15), sina Jasmine Mitrović Marić, savetnice predsednika Tomislava Nikolića, i Ismeta Fekovića (64). Za dečakom i komšijom tragalo je nekoliko patrola.- Temperatura vode u ovom trenutku je ispod sedam stepeni, a iskustvo nam govori da u takvoj situaciji telo mnogo duže ostaje ispod površine! Osim toga, vetar, visok vodostaj i jake rečne struje dodatno smanjuju šanse da tela uskoro budu nađena - kaže za Kurir jedan od aktera potrage za dvojicom nestalih.Patrolni čamci Žandarmerije i Rečne policije „pretresli“ su dva kilometra uzvodno i još sedam nizvodno od mesta gde su otprilike Ismet i dečak pali u reku, ali našli su samo čamac.- Patrolni brodovi se kreću od leve ka desnoj obali i nazad. Želimo da tako dignemo što veće talase koji bi, u slučaju da su se tela zakačila za neki splav, uspeli da ih „otkače“ i izbace na površinu. Ronioci ne učestvuju, jer se ne zna tačno mesto na kom su ljudi ispali iz čamca - dodaje sagovornik.Podsetimo, A. M. i Ismet Feković u nedelju oko 15 sati pali su s čamca u reku. Feković je stanovao u sojenici na Makišu, dok je A. M. na obali Save imao porodičnu vikendicu.

Sojenica Ismeta Fekovića na makiškoj strani Save
Sojenica Ismeta Fekovića na makiškoj strani Save

Pored ovih brodova su Ismet i dečak nestali u reci
Pored ovih brodova su Ismet i dečak nestali u reci

Ismetova supruga očajnaIsmetova supruga Danica juče nije imala snage da se pridruži policiji, dok je Sanela, Ismetova ćerka iz prvog braka, došla u sojenicu kako bi zajedno s maćehom sačekala vesti o ocu.- Molim vas, ne želimo ništa da pričamo... Razumite nas - rekla je kratko Sanela, koja je pre nepuna dva meseca učestvovala u emisiji „Dođi na večeru“, gde je pobedila u konkurenciji petoro takmičara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track