KONTRAUDAR: Šaranović uhapšen da ga ne bi likvidirali
Foto: Kurir štampano

Osujećen plan za osvetu zbog ubistva Radeta Rakonjca

KONTRAUDAR: Šaranović uhapšen da ga ne bi likvidirali

Crna Hronika -
Dojava Crnogorske službe dobile informaciju da kriminalna grupa iz Bara, bliska Luki Bojoviću, planira da ubije Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića

PODGORICA - Rat dva klana se nastavlja!Slobodan Šaranović (75) i Ratko Koljenšić (37), koji se sumnjiče da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića (39), brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića (41), ponovo su uhapšeni u Crnoj Gori jer im se spremala likvidacija! Informacije o tome da jedna barska kriminalna grupa planira atentat na Šaranovića crnogorske obaveštajne službe dobile su od srpske BIA, prenose crnogorski mediji.Boravio u Budvi- Nakon što je pušten iz pritvora, Šaranović je boravio u Budvi, gde je bio pod prismotrom crnogorskih i srpskih obaveštajnih službi jer se strahovalo od odmazde klana Luke Bojovića. Naročito se situacija zakuvala nakon likvidacije Radeta Rakonjca, bliskog Bojovićevog saradnika, za koju se veruje da je naručena iz Crne Gore. Pod stalnim nadzorom obaveštajaca sve vreme su bili i pripadnici barskih kriminalnih grupa, koje su uglavnom povezane s Bojovićem. Jedan od vođa tog klana bio je i Luka Đurović, Bojovićev šef za Crnu Goru, koji je letos poginuo u sudaru - piše crnogorski Dan.Upravo zbog bliskih veza između članova barskog klana i Luke Bojovića u tom gradu, navodno je skovan plan za ubistvo Šaranovića.

Ubili mu brata i druga... Luka Bojović, Rade Rakonjac i Nikola Bojović
Ubili mu brata i druga... Luka Bojović, Rade Rakonjac i Nikola Bojović

- Čim je srpska BIA prosledila dokaze o ugroženosti Šaranovića i Koljenšića, odmah je ubrzano njihovo privođenje. Oni su i u pritvoru pod pojačanim merama obezbeđenja, jer se u zatvoru nalaze pojedini članovi barskih kriminalnih grupa - navodi izvor Dana i dodaje da je nakon hapšenja dvojice Crnogoraca protiv njih i zvanično pokrenuta istraga zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.Sve počelo 2009.Podsetimo, sukob između kriminalnih grupa Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića, čiji je sestrić Miloš Delibašić, počeo je još 2009. nakon nestanka sina Šaranovićevog kuma Danila Radonjića i ubistva njegovog brata Branislava iste godine u Beogradu. Usledilo je ubistvo Nikole Bojovića 29. aprila 2013, a za taj zločin su u Crnoj Gori uhapšeni Miloš Delibašić, Saša Cvetanović, Šaranović i Koljenšić. Cvetanović je izručen Srbiji, kao i Delibašić, ali on zbog pljačke zlatare. U međuvremenu je pušten iz pritvora.

Saša Cvetanović
Saša Cvetanović

Suočenje Susret pod jakom pratnjom PITBUL I VOJINOVIĆ ZAJEDNO U PROSTORIJIMiloš Vojinović, član kriminalne grupe koja je ubila Nikolu Bojovića, ponovo je saslušan u Specijalnom tužilaštvu, a kako Kurir saznaje, prvi put je davanju njegovog iskaza prisustvovao i Saša Cvetanović Pitbul!- Vojinović je ponovio iskaz koji je ranije dao, da je za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića Cvetanoviću i Ratku Koljenšiću Slobodan Šaranović platio po 20.000 evra - kaže izvor Kurira.Kako navodi, prvi susret od ubistva Bojovića dvojice pripadnika iste grupe bio je neprijatan jer je bilo očigledno da je Vojinović uplašen. Cvetanović i Vojinović su u zgradu Specijalnog suda dovedeni pod neviđenih merama obezbeđenja, u pratnji nekoliko vozila Žandarmerije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track