KOSMAJAC POBEGAO IZ ZEMLJE: Najveći narko-bos drži dečju igraonicu!
Foto: Kurir Štampano

OTKRIVAMO: Ko je čovek koga je prozvao premijer

KOSMAJAC POBEGAO IZ ZEMLJE: Najveći narko-bos drži dečju igraonicu!

Politika -
Dragoslav Kosmajac prijavljen na Zvezdari, a njegov broj telefona dostupan je u „belim stranama“; Bio povezan sa „zvezdarcima“ Šljukom i Bursaćem, navodno štićenicima generala Tomaševića; Decenijama izbegava akcije državnih službi, bavi se građevinom
1 / 4 Foto: Dado Djilas

BEOGRAD - Dragoslav Kosmajac (61) napustio je Srbiju i već neko vreme je nedostupan na svim telefonima koje smo uspeli da dobijemo. Prema nekim informacijama on već neko vreme nije u državi, a prema drugim je napustio zemlju pre nekoliko dana.Inače, Kosmajac je godinama živeo potpuno opušteno u srpskoj prestonici. Ovaj neuhvatljivi, a neki kažu i najinteligentniji srpski diler droge već 20 godina uspešno izbegava sve akcije državnih službi, a živi blizu policijske stanice i zvanično se bavi građevinarstvom i ugostiteljstvom.

Kosmajčevo carstvo... Kuća na Zvezdari
Kosmajčevo carstvo... Kuća na Zvezdari

Naime, brojevi fiksnih telefona kuća u kojima, prema našim saznanjima iz policije, stanuje ovaj Zvezdarac uredno se vode na njega ili na članove njegove porodice, dok je na jednom i kontakt za dečju igraonicu koja je takođe u njegovom vlasništvu, a koja se nalazi u sklopu kompletnog stambenog kompleksa.Teretana i pekaraKad smo juče pozvali na jedan od brojeva dostupnih u imeniku, javio nam se ženski glas uz obaveštenje da smo dobili dečju igraonicu „Hepi klubić“. Međutim, na naše pominjanje Dragoslava Kosmajca prekinula je vezu i više se nije javljala. Osim dečje igraonice, Kosmajac navodno poseduje i teretanu, ali i pekaru.Kako saznajemo, Kosmajac, koji važi za velikog lokalpatriotu, novac od prodaje kokaina i heroina investira u izgradnju stambenih objekata upravo na Zvezdari.

Pere savest... Dečja igraonica
Pere savest... Dečja igraonica

- Većinu zgrada koje su proteklih godina izgrađene na Zvezdari gradi upravo on. Legalan posao, ali i zaštitu obezbedio je preko nekadašnjeg vođe „zvezdaraca“ ubijenog Sredoja Šljukića Šljuke i njegovog naslednika Nemanje Bursaća. Poznato je da su oni oduvek imali svoje ljude u policiji i to na visokih položajima - otkriva izvor Kurira.Podsetimo, Kurir je nedavno objavio, pozivajući se na izvore iz bezbednosnih i policijskih krugova, da je Zoran Tomašević, dojučerašnji načelnik za obezbeđenje ličnosti i objekata, poreklom sa Zvezdare, održavao kontakte s vođama „zvezdarskog klana“.

Štitio Kosmajca?... Tomašević
Štitio Kosmajca?... Tomašević

Doušnici u policijiTomašević je u mladosti čuvao Nemanju Bursaća, a gang mu je zauzvrat preko policijske mafije omogućio da napreduje u policijskoj službi. Da li je general Tomašević policijski doušnik koji je dojavljivao Kosmajcu vreme i datum svih policijskih akcija ili je imao neke druge saradnike unutar policije, pokazaće istraga. Kako saznajemo, sumnja se da Kosmajac ima više doušnika u vrhu MUP i među političarima. Aleksandar Vulin, ministar rada, izjavio je da Kosmajac, koga je premijer označio kao glavnog narko-dilera, ima „mnogo razloga da se zabrine jer mu neće biti mira“.

Darko Šarić
Darko Šarić

Veze sa ljubišom buhom i darkom Šarićem „ZEMUNCI“ POKUŠALI DA GA UBIJUDragoslav Kosmajac je stara garda kriminalaca, ima 62 godine i živi na relaciji Srbija-Španija. Prema saznanjima Kurira, bio je i na udaru „zemunskog klana“, koji je pokušao da organizuje njegovu likvidaciju.- Sve se dogodilo malo pre ubistva premijera, kad je pobegao iz Srbije. Uvek je imao dobre odnose s nekadašnjim vođom „surčinskog klana“ Ljubišom Buhom Čumetom, ali i s pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem. Sa Šarićem je održavao kontakte preko svog kuma Bojana Stanojkovića, koji je uhapšen kao jedan od najbližih Šarićevih saradnika. Na njega se vodio luksuzni hotel u Budvi „Maks prestiž“. Češka firma „Lunez One S. R. O.“ sa sedištem u Pragu preuzela je kod Prve banke kredit od gotovo 15 miliona evra, koliko se ranije zadužila za Stanojkovićev hotel, a prema pisanju crnogorskih medija, u njemu se u jednom periodu skrivao i Darko Šarić - navodi izvor Kurira.

RenoviranjeJA SAMO KREČIM KOD DRAGOSLAVANa jednom od telefona koji se vode na Kosmajca Kuriru se juče javio muškarac koji se predstavio kao njegov radnik.- On je izašao, ja samo radim. Predstavite se, preneću mu kad se vrati. Do zaključenja ovog izdanja niko se nije javio.

Odavno poznat policijiNAŠAO SE NA UDARU U „GROMU“!Kako je Kurir pisao još početkom godine, Kosmajac se našao prvi na udaru u akciji „Grom“ kad je policija pretresla stanove, kuće i vozila najjačih igrača u narko-biznisu na čak 28 lokacija. U toj akciji su pretreseni i stanovi ili kuće Aleksandra Vavića, te najvažnijih pripadnika Kekine grupe, „zemunskog“, „zvezdarskog“ i Mitinog klana, a kuća Dragoslava Kosmajca (62) i njegovog sina Lazara na Zvezdari (24) prečešljana je prva. Tada su zaplenjene četiri pištolja i jedna puška, a privedeni su pa pušteni Kosmajac i njegov sin Lazar. Oružje se vodilo na Lazara i njegovu suprugu.

Bela knjiga MUPNAJVEĆI SRPSKI DILERKOKAINA I HEROINAPrema podacima iz „bele knjige“ iz 2001. Dragoslav Kosmajac označen je kao jedan od najvećih dilera kokaina i heroina na Balkanu, u to vreme kao deo „surčinske grupe“. Trgovinom droge se bavi više od 20 godina. Kao i Šarić, povezao se s krijumčarima iz Južne Amerike, a godinama ima razrađen kanal za prenos heroina iz Turske, Bugarske i Makedonije. I svedoci-saradnici i optuženi u postupcima protiv „zemunskog klana“ navodili su da su Čume i Dušan Spasojević upravo od njega nabavljali drogu. U akciji „Sablja“ izbegao je hapšenje u poslednjem trenutku. Za Kosmajcem je tokom „Sablje“ izdata poternica zbog sumnje da je učestvovao u atentatu, ali je posle nekoliko nedelja neobjašnjivo povučena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja