KRAJ POTERE: Uhvaćen drugi bostonski bombaš, krio se u čamcu!
Foto: Reuters

Boston odahnuo

KRAJ POTERE: Uhvaćen drugi bostonski bombaš, krio se u čamcu!

Planeta -
Džohar Carnajev dosta je iskrvario zbog povreda i nalazi se u teškom stanju u bolnici u Bostonu

BOSTON - Bostonska policija uhvatila je 19-godišnjeg Čečena Džohara Carnajeva, osumnjičenog zajedno sa starijim bratom Tamerlanom za bombaški napad na Bostonskom maratonu i ubistvo policajca.

Tamerlan je ubijen u policijskoj poteri juče, a dramatična potraga za Džoharom, zbog koje je ceo grad bio zatvoren, a bostonsko predgrađe Votertaun praktično pretvoreno u vojni kamp, trajala je čitav dan.

Stanovništvo Bostona i Votertauna, nad kojima su ceo dan kružili vojni helikopteri, a na ulicama bila raspoređena oklopna vozila, odahnulo je nakon vesti da je i drugi osumnjičeni uhvaćen nakon razmene vatre sa policijom, javio je Rojters.

Portparol policije savezne američke države Masačusets saopštio je da je Džohar Carnajev dosta iskrvario zbog povreda i da se nalazi u teškom stanju u bolnici u Bostonu.Skrivao se u čamcu parkiranom u dvorištu jedne kuće u Votertaunu, a otkrio ga je jedan stanovnik tog kraja koji je na čamcu video krv i obavestio policiju.

Bostonska policija se nakon hapšenja oglasila na Tviteru porukom: "UHVAĆEN JE!!! Lov je okončan. Potraga je završena. Teror je okončan. A pravda je pobedila. Osumnjičeni je u pritvoru".

Američki predsednik Barak Obama obećao je da će SAD istražiti da li su dvojica braće imali pomoć za napad u Bostonu, a Amerikance je pozvao da ne donose ishitrene zaključke i pokažu tolerantnost.

"Očigledno ima još nerazjašnjenih pitanja, kao na primer, zašto su mladići koji su odrasli i studirali ovde i bili deo zajednice i zemlje pribegli takvom nasilju? Kako su isplanirali i izveli ove napade i da li su imali ikakvu pomoć?", istakao je Obama.

On je ranije razgovarao sa ruskm predsednikom Vladimirom Putinom, a Bela kuća je saopštila da je pohvalio američko-rusku antiterorističku saradnju nakon napada u Bostonu u ponedeljak, u kom je ubijeno troje ljudi, a 176 povređeno.

http://www.youtube.com/watch?v=tq2E9SeP-WI
http://www.youtube.com/watch?v=Y0Mmg58UKPA
http://www.youtube.com/watch?v=CAsw2hMKADI
http://www.youtube.com/watch?v=JvBUiDtc9DI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track