KRENULI PREMA SIRIJI: Ruski ratni brodovi prošli kroz Bosfor!
Foto: Youtube

Zakuktava se

KRENULI PREMA SIRIJI: Ruski ratni brodovi prošli kroz Bosfor!

Planeta -
Brod obaveštajne službe ŠC-201, "Priazovje", u pratnji brodova "Minsk" i "Novočerkask", prošli su kroz Bosfor

MOSKVA - Tri ruska ratna broda, prošla su danas kroz Bosforski moreuz, na putu ka istocnom Sredozemlju, u blizini sirijske obale.

Brod obaveštajne službe ŠC-201, "Priazovje", u pratnji brodova "Minsk" i "Novočerkask", prošli su kroz Bosfor, uprkos strahovanjima u regionu zbog mogućeg vojnog udara zapadnih zemlja predvođenih SAD na Siriju, najavljenog kao odgovor na napad hemijskim oružjem koji je sirijski režim izvršio u Damasku.

Brod "Prijazovje", isplovio je iz ukrajinske luke Sevastopolj u nedelju, "ka određenoj oblasti u kojoj postoje vojne službe u istočnom Sredozemlju", rekao je neimenovani zvaničnik za agenciju Interfaks.

Rusija, ključni saveznik Damaska, sve vreme, tokom sirijske krize, držala je svoja četiri broda u istočnom Sredozemlju, rotirajući ih svakih nekoliko meseci.Takođe, Rusija ima vojnu bazu u sirijskoj luci Tartus, podsetio je Frans pres.Vlasti u Moskvi žestoko se protive američkom planu da napadne režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada, kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem u Damasku prošlog meseca.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, upozorio je da bi odobrenje američkog Kongresa za napad na Siriju bez konsenzusa u Ujedinjenim nacijama, predstavljalo "agresiju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track