KRIM SRLJA U KRVOPROLIĆE: Ukrajinska vojska neće da se povuče sa teritorije koja je od juče ruska!
Foto: Reuters

Zveckaju oružjem

KRIM SRLJA U KRVOPROLIĆE: Ukrajinska vojska neće da se povuče sa teritorije koja je od juče ruska!

Planeta -
Na pitanje da li će Ukrajina povući snage sa Krima, Ihor Tenjuk, vd ministra odbrajine Ukrajine je odgovorio: "Ne. Ostaćemo tamo"

KIJEV - Ukrajinske snage se neće povući sa Krima, iako je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao sporazum o pripajanju tog crnomorskog poluostra Rusiji, izjavio je danas vršilac dužnosti ukrajinskog ministra odbrane Ihor Tenjuk.

Kako javlja Rojters, na pitanje novinara u pauzi sednice vlade u Kijevu da li će Ukrajina povući snage sa Krima, Tenjuk je odgovorio: "Ne. Ostaćemo tamo".

Putin i krimski lideri potpisali su juče u ruskom parlamentu sporazum kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj, grad sa posebnim statusom, odmah primaju u sastav Ruske Federacije, a rok za okončanje prelaznog perioda njihove integracije je 1. januar 2015. godine. Putin je, uz zvuke ruske nacionalne himne, dokument o prihvatanju Krima i Sevastopolja u sastav Rusije potpisao sa predsednikom krimskog parlamenta Vladimirom Konstantinovim, krimskim premijerom Sergejem Aksenovim, kao i sa gradonačelnikom Sevastopolja Aleksejem Čalijem, preneo je Itar-Tass.

U tekstu sporazuma se navodi da se Krim smatra primljenim u sastav Ruske Federacije od 18. marta. Potpisivanjem sporazuma, Ruska Federacija uspostavlja dve nove članice - Republiku Krim i grad sa federalnim statusom Sevastopolj, prenosi ruska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track