KTITOR: Tomislav Nikolić gradi crkvu na svom imanju u Bajčetini!
Foto: Prinscreen Tanjug

Izgradnja hrama Svetog velikomučenika Dimitrija

KTITOR: Tomislav Nikolić gradi crkvu na svom imanju u Bajčetini!

Politika -
U skladu sa crkvenim propisima i dogovorom sa Upravnim odborom eparhije Žičke, zemljište i novopodignuti hram će, po osveštenju, biti preneti u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve - Eparhije žičke

KRAGUJEVAC - U Bajčetini, nadomak Kragujevca, rodnom mestu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, osveštan je temelj hrama Svetog velikomučinika Dimitrija, koji će biti izgrađen na imanju i sredstvima srpskog predsednika, rekao je vladika šumadijski Jovan.

"Sa dugo očekivanom radošću ističemo da je gospodin Nikolić, od kako je Srbija postala (samostalna) Republika, prvi predsednik koji je smogao snage da pristupi gradnji crkve i to u jednom, više nego teškom vremenu", kaže vladika Jovan.

Temelj crkve u Bajčetini osveštan je 15. oktobra, a hram će, ističe vladika šumadijski, biti izgrađen prema projektu novosadskog arhitekte Nikole Relje.

U skladu sa crkvenim propisima i dogovorom sa Upravnim odborom eparhije Žičke, zemljište i novopodignuti hram će, po osveštenju, biti preneti u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve - Eparhije žičke.

Foto printscreen Tanjug
Foto printscreen Tanjug

"Na ovaj način predsednik Nikolić se uvrstio u red onih vladara Srbije koje će pokolenja pamtiti, zajedno sa onima koji su svom narodu ostavljali crkve i zadužbine, nasuprot onim vladarima Srbije, koji će ostati upamćeni po razaranju Crkve, i rušenju i zatvaranju crkava i zadužbina", naveo je vladika Jovan.

http://www.youtube.com/watch?v=WSRHmv5YeiA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track