KURIR ISPRATIO TEODORU (9) U NEMAČKU: Sve će biti u redu, vratiću se zdrava!
Foto: Vlada Milovanović

Lepe vesti

KURIR ISPRATIO TEODORU (9) U NEMAČKU: Sve će biti u redu, vratiću se zdrava!

Društvo -

Devojčica koja boluje od akutne mijeloidne leukemije i za koju je u rekordnom roku prikupljen novac juče je otišla u Frankfurt, gde će joj biti presađena koštana srž

Radujem se odlasku u Nemačku. Verujem da će sve biti u redu i da ću se uskoro zdrava vratiti u Srbiju!, poručila je hrabro mala Teodora Vranješević (9), koja je juče, nakon velike humanitarne akcije koja je digla na noge celu Srbiju, otputovala u Frankfurt na transplantaciju koštane srži!Ne plašim seZa lečenje devojčice koja boluje od akutne mijeloidne leukemije građani iz Srbije, ali i inostranstva u rekordnom roku prikupili su 350.000 evra, a ona je juče u Institutu za majku i dete uradila poslednje analize pred put i pozdravila se s doktorima i sestrama, koji su joj, kako kaže, postali pravi prijatelji.- Ne plašim se puta. Ponela sam u Nemačku knjižice i igračke i neće mi biti dosadno u bolnici - dodala je stidljivo Teodora, na čijem se licu očitavalo nestrpljenje da što pre krene.Ova hrabra devojčica, kako kaže njena majka Nataša Vranješević, od početka je znala od čega boluje. Znala je prirodu bolesti, da će lečenje biti naporno, da će izgubiti kosu...- Ipak, ona je to sve hrabro podnela. Lekari su bili iznenađeni time kako je podnosila pojedine teške lekove. Neka deca su i psihički padala. Ona - ne! U bolnici je stalno crtala. Lekar joj je jednom rekao: „Ti ćeš biti velika umetnica!“, ali mu je ona ozbiljno odgovorila „Ne, ja ću biti hematolog“ - prepričava Nataša, dok se mala Teodora stidljivo smeška.

Prosledićemo novac

Majka Nataša kaže da je neverovatno koliko je brzo skupljen novac za lečenje njenog deteta i da je veoma zahvalna svima koji su pomogli.- Sav novac koji preostane biće prosleđen drugoj deci kojoj je pomoć potrebna. Drago mi je što će još neko dete imati korist od akcije koja je organizovana za Teu - dodaje ona. Teodori je juče pred put i Kurir uručio mali poklon - knjigu Ljubivoja Ršumovića, plišanog zeca i dnevnik, i uz najlepše želje ispratili smo je na put.Nastavite da pomažetePodsetimo, akcija prikupljanja 350.000 evra počela je prošlog četvrtka, a samo od SMS humanitarnih poruka za tri dana skupljeno je blizu 500.000 evra. Iako je kampanja za Teodoru gotova, sve manifestacije i akcije zakazane za naredne dane biće održane, a sav preostali novac priložen za lečenje nekog Teodorinog drugara ili drugarice.

Držimo palčeveTRANSPLANTACIJA ZA 15 DANA?Nataša Vranješević kaže da su, po savetu lekara, odlučili da idu kolima, umesto avionom, kako bi dete bilo što manje izloženo virusima.- Prvi pregled u klinici u Frankfurtu zakazan je za ponedeljak. Ako sve analize budu kako treba, transplantacija bi mogla da se obavi već za petnaestak dana. Međutim, tek nakon toga sledi borba da tkivo ne bude odbačeno. Meseci, možda čak i godina će proći dok ne budemo sigurni da je sve u redu.

Ovako možete uplatiti novac TeodoriDinarski račun za uplate iz Srbije340-32003872-78 kod Erste Bank a. d.Primalac: Bogdan Vranješević Svrha uplate: DonacijaDevizni račun za uplate iz inostranstvaCORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS: (NAVESTI OZNAKU VALUTE) SWIFT CODE: GIBAATWGERSTE GROUP BANKAG WIEN, AUSTRIA ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH: SWIFT CODE: GIBARS22ERSTE BANK A. D. NOVI SADBENEFICIARY:IBAN RS35340000003200387278NAME VRANJEŠEVIC BOGDANADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIAInternational Payments Department

Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track