Lazarevac: Udruženje građana Sveti Sava otkriva imena još 15 narko dilera

Nastavljaju akciju

Lazarevac: Udruženje građana Sveti Sava otkriva imena još 15 narko dilera

Crna Hronika -
Na novom spisku je sada i jedna žena, ali i dvojica dilera starijih od 60 godina. Listu će, kako su nagovestili, danas objaviti na Fejsbuku

LAZAREVAC - Početkom novembra Udruženje građana „Sveti Sava“ objavilo je na svom Fejsbuk profilu „crnu knjigu“, odnosno spisak svih dilera droge s njihovim slikama, mestima stanovanja i načinu na koji i kome prodaju drogu u Lazarevcu, a potom i nastavilo da upozorava javnost i državne organe na opasnost koja se nadvija nad svima nama.

Udruženje građana “Sveti Sava” spremilo je još jedan spisak sa novih 15 imena dilera koji truju drogom. Nisu ih zaplašile pretnje trgovaca drogom da će im “odseći jezike i pucati u kolena”, niti su ustuknuli kada su dileri iz Lazarevca protiv njih podneli tužbe za povredu časti i ugleda.Na novom spisku je sada i jedna žena, ali i dvojica dilera starijih od 60 godina. Listu će, kako su nagovestili, danas objaviti na Fejsbuku. "Pokušali su da nas zastraše, da nas zaustave tužbama, širili su priče da iza Udruženja stoji suparnička narko-grupa, koja objavljivanjem imena želi da ugrozi konkurenciju. Nije im uspelo. Imamo podršku zdravog dela javnosti, odnedavno i policije, i naše akcije tek slede. Jedan od dilera se javno hvali u Lazarevcu kako je platio da njegovo ime ne bude na spisku. Ceo njegov komšiluk izlepićemo plakatima sa njegovim slikama i objašnjenjem na koji način diluje drogu", kažu u “Svetom Savi”.Veliki broj dilera u Lazarevcu, ali i velika potražnja droge, rezultat su priliva novca, kaže Saša Milunović, šef Odseka za suzbijanje narkotika u lazarevačkoj policiji.

"Visoke plate u “Kolubari” i krupne sume za eksproprijaciju zemlje koju je otkupio rudnik šireći kopove, izmenili su život mladih u Lazarevcu. Tinejdžeri odjednom imaju mnogo novca, pa se povećao i broj dilera. Narkomani iz Beograda, ali i Obrenovca i Lajkovca dolaze i kupuju drogu, ne žele da budu otkriveni u svom komšiluku", kaže Milunović.

Nova imena na spiskuUdruženje građana Sveti Sava na svom Fejsbuk profilu navelo je sledeća imena. Treba napomenuti da iza ovog spiska ne stoji policija niti državni organi.Nemanja Čančarević Čančar, Vladimir Ćosić, Željko Milić Stalone, Miloš Matić Čekić, Miloš Tanasijević Tanđilo, Milovan Milić Roki, Goran Simić Snajper, Vukašin Jovančić, Vladimir Dimić, Braća Vukašin i Saša Rakić, Lada Đogić, Vojin Korać, Miodrag Radonjić, Dragan Alimpijević Kum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track