LEGIJINA ĆERKA KOD KUĆE: Nikoliju pronašli na osnovu tvitova
Foto: Kurir štampano

Dobro se završilo

LEGIJINA ĆERKA KOD KUĆE: Nikoliju pronašli na osnovu tvitova

Crna Hronika -
Hvala bogu, sve se dobro završilo, ponovo je u zagrljaju majke Maje, rekla je rođaka Nikolije Luković (15), koja je nestala u petak uveče

TORONTO - Krila se kod drugarice!Nikolija se vratila kući! Hvala bogu, sve se dobro završilo! Opet je u zagrljaju svoje majke Maje! Ovo je bilo sve što je za Kurir rekla rođaka Maje Luković, kanadske novinarke srpskog porekla čija je ćerka Nikolija (15) posle trodnevnog nestanka nađena živa i zdrava i vraćena kući. Nikolija je ćerka Milorada Ulemeka Legije, koji je ćerku upoznao tek pre dve godine, kad je s majkom Majom došla u Srbiju da ga poseti u zatvoru.Posvađala se s majkom- Priča se da se Nikolija, navodno, posvađala s majkom i da je zbog toga otišla od kuće. Policija je tri dana tragala za njom. Porodica je strahovala za njenu bezbednost, ali bilo im je malo lakše kad se majci javila s broja telefona svoje drugarice. U trag su joj ušli zahvaljujući tvitovima koje je razmenjivala s prijateljima - kaže izvor Kurira iz istrage.Legijina ćerka je, navodno, sve vreme bila kod drugarice, kod koje je otišla u petak da prenoći i više se nije vraćala.- Iako su policajci ubrzo locirali gde se Nikolija nalazi, potraga je potrajala jer su morali da dobiju sudsko odobrenje za preuzimanje listinga poziva i sadržaja tekstualnih poruka. Takođe je potrajalo i dok je policija utvrdila s kojeg kompjutera je Lukovićeva slala tvitove - kaže naš sagovornik.Nema otmicePodsetimo, porodica Nikolije Luković u petak je prijavila policiji nestanak devojčice. Legijina ćerka je poslednji put viđena oko 15 sati u centru Toronta, a fotografiju i opis nestale devojčice objavila je jedna kanadska televizija.- Nije postojala sumnja da je devojčica kidnapovana. Odmah se pomislilo na dečji nestašluk - kaže naš sagovornik.Posle trodnevne potrage, Nikolija je u ponedeljak posle podne nađena, nakon čega se vratila u porodičnu kuću. Legijina ćerka pohađa deseti razred škole u Torontu, gde je rođena i odrasla.

Maja i LegijaLJUBAV ROĐENA U ERDUTUMaja Luković i Milorad Ulemek, nekadašnji komandant JSO, upoznali su se 1992. godine u Erdutu, odakle je Maja izveštavala za kanadsku televiziju. Venčali su se dve godine kasnije i jedno vreme živeli u Kanadi. Maja je ćerku rodila u toj zemlji, dok je Legija bio u Srbiji. Nikolija je odrasla bez ikakvih veza s ocem, o kojem joj majka nije mnogo pričala zbog njene bezbednosti. Legija je više puta osuđen na maksimalne zatvorske kazne.

Maja Luković NE DAJEMO IZJAVEReporteri Kurira pokušali su i juče da stupe u kontakt s Nikolijinom majkom Majom Luković. Na njen broj telefona javila se mlađa devojka, možda čak i sama Nikolija, i rekla da ne žele da daju nikakve izjave. Na telefon nam se nisu javljale ni Nikolijina baka po majci, koja živi u Torontu, ni Legijina majka Natalija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track