VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Gde je država zatajila pred antivakserima?
Foto: Marina Lopičić

Udarna pesnica

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Gde je država zatajila pred antivakserima?

Lični stav -

Odmah na početku ovog pisanija da raščistimo - veliki sam protivnik mera bilo kakvog zatvaranja zbog pandemije kovida i zaista smatram da je krizni štab apsolutno promašio s merama, jer je njihov efekat na smanjenje broja zaraženih nikakav, ali na razaranje ekonomije je više nego efikasan. Ova tvrdnja ne odnosi se samo na Srbiju već na čitav svet, posebno na Evropu, koja je gotovo u totalnom lokdaunu, a broj obolelih se samo uvećava.

Znači, da podvučemo crtu, zaključavanje je idiotizam i duboko se nadam da će se s tim budalaštinama prekinuti, uz sve razumevanje za zdravstvene radnike koji padaju s nogu da opsluže sve obolele po bolnicama. Šta je rešenje? Isključivo vakcinacija i samo vakcinacija. Doduše, ima i ono što se zove sticanje kolektivnog imuniteta ciljanim dopuštanjem da se što veći broj ljudi zarazi, ali to bi zaista značilo da svesno žrtvujete prilično veliki broj starije populacije, što svakako je anticivilizacijski. Znači, opet da podvučemo crtu, vakcinacija je jedini izlaz.

Nivo „argumentacije“ antivakserskog sveta je ispod svakog nivoa. Međutim, on je daleko zastupljeniji i primamljiviji običnom čoveku, koji preko te „argumentacije“ pravda sopstvenu neodgovornost. Jedan od ključnih „argumenata“ je da je čitava pandemija zavera zapadnih moćnika da unište tradicionalne države i da zavlada novi svetski poredak sa NATO na čelu. Zato nas, kako se u tim „ozbiljnim analizama“ tvrdi, NATO preko vakcina čipuje. Na stranu to što je nemoguće preko vakcine bilo koga čipovati, ali postavlja se logično pitanje da li, recimo, Vladimir Putin i Si Đinping učestvuju u toj zapadnoj zaveri, pošto su najpre Rusi i Kinezi razvili vakcine, a obojica lidera su se inače vakcinisala?

S druge strane, ako se kao „argument“ upotrebljava da je sve ovo zavera protiv pravoslavlja, postavlja se logično pitanje zašto bi Putin učestvovao u takvoj zaveri? Potpuno sumanuti razlog protiv vakcinacije je tvrdnja da vakcine nisu dovoljno ispitane. Hajde da uzmemo da je to, recimo, istina, što inače nije. Zar se ti koji to tvrde ne zapitaju pa zbog čega bi svi mogući svetski lideri, između ostalih opet pomenuti Putin i Si Đinping, primili u sebe neispitane vakcine?

Ubedljivo najbizarnija argumentacija je ona koja se tiče vere, gde se raznorazni lovci u mutnom i manipulanti pozivaju na Otkrovenje Jovanovo, odnosno da bi primanje vakcine zapravo značilo primanje žiga zveri. Po ovom pitanju bilo bi dobro da se oglasi SPC i da razjasni ljudima kako ih „internet tumači vere“ ne bi dovodili u zabludu, s obzirom na to da se žig zveri može primiti samo dobrovoljno, odnosno samo ako biste bili svesni da se isti nalazi u vakcini, što je samo po sebi tvrdnja za lečenje na neuropsihijatriji. Ne može se nikakvo zlo u sebe primiti ako sami nismo svesni da zlo primamo.

Ukoliko vakcinu primamo u veri da će nam pomoći da virus pobedimo, uz prethodno očitanu molitvu Gospodu za zdravlje, bićemo zdravi. Obrnuto, ako vakcinu primamo bez vere da će nam ona pomoći, onda nemojte ni da je primate. Molim državu da ozbiljno pristupi kampanji za vakcinisanje. Molim državu da u tu kampanju uključi što veći broj javnih ličnosti. Takođe, molim državu da sve one koji pozivaju protiv vakcinacije, posebno ako iznose sumanute razloge koje sam u tekstu naveo, krivično goni.

Svako dobro od Gospoda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track