DRAGIŠA KOVAČEVIĆ: Da čovek ne veruje do koje mere ide bahatost Junajted grupe! Evo još jedan primer kako pljačkaju građane Srbije
Foto: Ana Paunković

KOLUMNA

DRAGIŠA KOVAČEVIĆ: Da čovek ne veruje do koje mere ide bahatost Junajted grupe! Evo još jedan primer kako pljačkaju građane Srbije

Lični stav -

Ni sam ne znam koliko sam do sada objavio tekstova u kojima sam do detalja opisao kako Junajted grupa godinama pljačka Srbiju i njene građane.

Televizije u vlasništvu ove kompanije fiktivno su prijavljene u Luksemburgu da bi u Srbiji izbegle da poštuju sve medijske i zakon o oglašavanju.

Na taj način ovi programi se nalaze van poreskog sistema i svake kontrole, ne plaćaju nadoknadu regulatoru, reklame emituju na crno, nisu u nadležnosti REM-a, nemaju PIB, nisu upisani u registar javnih glasila, izbegavaju obaveze prema Sokoju, OFPS-u...

To što oni rade više nije tajna. Očigledno je da im to neko dozvoljava.

Ali tom bezobrazluku tu nije kraj. Bez imalo stida Junajted grupa poslala je pismo premijerki sa zahtevom da im se u Srbiji obezbede isti tržišni uslovi.

Da čovek prosto ne veruje do koje mere ide ova drskost i bahatost menadžmenta najvećeg kablovskog operatora.

Ako državi to ne smeta meni još manje, ali bar imam satisfakciju da već dugo ukazujem na ovaj problem.

Međutim, postoje i drugi uhodani i osmišljeni načini kako SBB, koji je u vlasništvu Junajted grupe, vara građane Srbije.

Pošto su uzurpirali pravo da utakmice srpske reprezentacije, koje su na listi najvažnijih događaja, nezakonito prenose na svom kablovskom kanalu Nova S, primorali su veliki broj građana koji nisu želeli da propuste da gledaju Piksijeve izabranike da se pretplate na neki od ponuđenih paketa.

S obzirom da sam odavno otkazao SBB i prešao na MTS supruga mi je predložila da se NA MESEC DANA pretplatimo na EON porodični paket, koji je tih dana reklamiran na svim društvenim mrežama.

Nekoliko sati pre početka utakmice pozvala je SBB i oni su je najljubaznije upućivali kako korak po korak da se prijavi online, da upiše broj svoje platne kartice sa koje su odmah skinuli 799 dinara, koliko je koštao EON porodični paket za mesec dana.

Nažalost nisam video ni Ronaldov nepriznat gol, ni Mitrovićeve majstorije jer je slika bila ukočena. Odgovor je bio da je u kući loš internet. Kad je supruga objasnila da internet stiže optičkim kablom ljubazna službenica konstatovala je da je to do televizora.

Više nije imalo smisla tražiti objašnjenje zašto je slika zaleđena.

Ali i tu nije kraj. Pošto nismo bili zadovoljni uslugom tražili smo da odmah prekinemo da koristimo EON, da vrate novac, ali nam je rečeno da to nije moguće.

Bilo je logično da posle isteka plaćene bezugovorne obaveze od mesec dana SBB obustavi isporuku programa.

Umesto toga SBB je bez odobrenja moje supruge skinuo novih 799 dinara sa njenog računa.

Pozvala je broj 19900 da traži objašnjenje.Tada nisu bili ljubazni i zaintersovani da joj pomognu da se odjavi, kao što su to činili kada se prijavljivala.

Ako ste u sličnoj situaciji, a na računu nemate sredstava i mislite da više niste dužni SBB-u jer je mesec koji je ste platili istekao, grdno se varate. SBB će vas i dalje zaduživati i to uz pripadajuću kamatu, pa vam na vrata mogu zakucati izvršitelji.

Prijatelju koji živi van Beograda ispičao sam šta se desilo, a on mi je prepričao svoj slučaj.

Da bi mogao da gleda Studio B, koji je pratio dok je studirao u Beogradu, SBB mu je instalirao Total tv.

Međutim, kada je iz političkih razloga SBB izbacio sa Totala Studio B, on više nije bio zaintersovan za Total tv i tražio je da raskine ugovor.

Odgovor iz SBB je bio: bez obzira što u ponudi nema više kanala zbog kog ste uveli Total tv, ugovor se može raskinuti ali na štetu korisnika usluga.

Da je SBB kompanija koja stvarno brine, a ne vara svoje klijente, ona bi se obavezala da se ugovor, ukoliko iz ponude izbaci neki tv kanal koji je bio u mreži kada je ugovor sklopljen, može raskinuti pre isteka ugovorenog roka, ali na štetu operatora.

Kao što se vidi SBB radi upravo suprotno.

Moj savet je: dobro razmislite da li vam se isplati da koristite usluge SBB,a ako to već činite otvorite četvore oči i dobro pročitajte šta piše u ugovorima koje sa njima potpisujete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track