VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Nema povlačenja!
Foto: Marina Lopičić

STAV

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Nema povlačenja!

Lični stav -

To da mi raznorazni demagozi dolaze pred skupštinska vrata i da arlauču, nije problem. Problem nastaje kada se ti nazovimangupi osile, smatrajući valjda da time što su preterano glasni imaju prava i da nekom ograničavaju da prođe ili da ga vređaju.

E, tu se ja ne povlačim! Taj film, gospodo, drugovi, kako god hoćete, kod mene nećete gledati. Posebno nemam nameru da se povlačim pred gomilom lažnih ekologa, marksista i komunjara, koji osim prosipanja demagogije i iznošenja najodvratnijih laži, kojima manipulišu javnost o tobožnjoj zagađenosti životne sredine, ništa drugo ne rade. Zapuštena masa hipstera i padavičara koja nikako da odu malo do nekog srpskog sela i da se bore za zaštitu životne sredine, već svoju borbu baziraju iz vračarskih kafića dok zavijaju džoint ili puše nargile.

Uvek sam se gnušao demagogije, posebno ako je ista dobro sponzorisana. Delovanje lažnih ekoloških pokreta, koji niču kao pečurke posle kiše i koji će svoj smisao izgubiti onog momenta kada Vučić više ne bude na vlasti, svakako je vrhunski sponzorisano. Teško je zamislivo da drugovi marksisti i proleteri imaju baš toliki novac od nerada za svoje aktivnosti koje nisu nimalo jeftine. Valja organizovati sve te proteste, internet portale, stranice po društvenim mrežama, valja iste sponzorisati, plaćati oglase, praviti mrežu aktivista. Odakle novac za aktivizam? Koja to Kominterna danas plaća?

Srbija je zemlja koja mora da radi. Mora da ima proizvodnju i da podiže fabrike. Svaki investitor je zlata vredan, svako novo radno mesto je vrhunski patriotski čin. Zato ne smemo da dozvolimo da demagogija pobedi. Protiv lažnih ekologa mora da podigne narod. Onaj narod koji vapi za poslom. Ti demagozi pod Ðilasovim patronatom su bili vlast. Osim „Dajrekt medije“ i prodaje reklamnog prostora, niko živ ništa nije radio.

Pardon, određena tajkunska klika je imala monopole, dok su svi ostali bili prinuđeni da gase firme, da beže iz zemlje, da ručaju svoje prste i da zakivaju šake u letvice. Zato je ovo velika bitka u kojoj Srbija koja želi da radi i da od rada živi mora da pobedi. Projekat lažnih ekologa je da pod tobožnjom zaštitom životne sredine Srbije ništa ne proizvodi i da postane zavisna od uvoza struje, uvoza hrane, uvoza vode...

Jednostavno, cilj je da postanemo ekonomski robovi i zavisnici od milostinje zapadnih zemalja. Onog momenta kada se sruši vlast na koju su se lažni ekolozi usmerili, prestaje smisao njihovog postojanja. Projekat prelazi na neku drugu zemlju gde je neophodno srušiti neku nepoželjnu garnituru.

Zato se ovoj pošasti moramo odlučno suprotstaviti. Bez povlačenja i bez kompromisa. Zato se na njihovu galamu mora glasnije odgovoriti šta žele da zaustave. Zato na njihovu agresivnost još agresivnije pokazati šta smo do sada izgradili i koliki su oni lažovi i manipulatori. Na svaki njihov napad na kineske investitore pokazati na šta su te fabrike i predeli ličili pre dolaska Kineza i koliko je standard ljudi u tim krajevima skočio. Jednostavno, na svaku laž odgovoriti sto puta jačom istinom dok potpuno ne izlude. Energija Srbije koja želi da radi i da obezbedi sebi budućnost mora da bude jača. Zato, odlučno i hrabro u borbu!

Živela Srbija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track