BEZ RUKAVICA: Boško i srpski spermatozoidi
Foto: Shutterstock

BEZ RUKAVICA

BEZ RUKAVICA: Boško i srpski spermatozoidi

Lični stav -

Iz obilja vesti pristiglih prošle nedelje kao najluđe - a konkurencija je bila velika - izdvajamo da se Boško Obradović prihvatio vrlo složenog (ali njemu vrlo prijatnog) posla: ubuduće će određivati ko će koga u Srbiji da je*e!

I oni čuven vrapci što padaju s grana od smeha znaju o čemu je reč: Boškić se protivi državnom uvozu jajnih ćelija i spermatozoida iz Španije, potrebnih za vantelesnu oplodnju. Kaže lider Dveri da će to „uticati na srpski genom“, odnosno da će iskvariti srpsku rasu.

Odmah da kažemo: naučnici su jednodušni u oceni da takav uvoz reproduktivnog materijala ni u jednom pogledu nije štetan, naprotiv... i ukazuju na notornu činjenicu da „srpska rasa“ ne postoji.

Zašto je onda Boškić istupio sa ovakvim stavom?

Tri su moguća odgovora. Prvi, da ga je ponela mašta i da je hteo da zadivi pameću drugare s kojima je pio pivo ispred radnje u rodnim Vranićima kod Čačka. Drugi: bombastičnom kritikom odluke Vlade Srbije hteo je da skrene na sebe pažnju javnosti. Treći, najmanje laskav za njega, da veruje u to što priča.

Rekosmo šta kaže nauka, ali hajde da se pozabavimo onima koji nauci ne veruju, koji znaju bolje. Onima koji su zaje*ali Bila Gejtsa i nisu se čipovali, i onima koji nikad neće pasti sa Zemlje jer znaju za jadac i neće se približavati njenim ivicama...

Koju to „srpsku rasu“ Boško Obradović čuva?

Pogledajmo novinske crne hronike: „Šest meseci silovao trinaestogodišnju ćerku“; „Zaklao ženu pred decom“; „Odrala i skuvala muža“; „Drogiran za volanom ubio četvoro“; „Krao novac sa ikona“... Sve pravi Srbi, sve je to rodila srpska majka! Takvi su i ovi što su izmislili mašinu za mlevenje ljudi u Ritopeku. Nisu Španci, naši su (je*o Basara nas)!

Je l’ takve Boškić hoće da čuva za seme?!

Ovo je, naravno, zajebancija: ne predodređuje nacionalnost pojedinca za zločin, kao ni za uspeh.

Ali ono Obradovićevo daleko je od zajebancije.

Nije se Boškić prvi setio da „čuva rasu“. Nema ni sto godina kako su u Nirnbergu bili doneti (1935) zakoni o zaštiti germanske krvi i časti...

Jer, sestre i braćo Srbi, istorija nas uči ovako: ako rasu ugrožava reproduktivni materijal nepoznatog donora iz Španije, šta reći za Srbe i Srpkinje koji stupaju u veze sa onima za koje znamo da nisu Srbi. Hoćemo li mirno gledati da Albanci, Hrvati, Estonci, Ukrajinci... (spisak dopuniti po nahođenju) oplođuju naše žene? I hoćemo li, braćo i sestre... možemo li sve i da hoćemo, primiti u naše jato decu koju su rodile nesrpkinje, iako su ih začele sa Srbima?!

Nećemo i ne možemo!

A kad to oposlimo, Srbi i Srpkinje, moramo da se pogledamo u ogledalo! Priliči li našem bratu ili sestri da ima klempave uši, veliki nos, da je grbav, nizak, da muca, da je razrok... (i ovde dopuniti po želji)? Ne priliči!

E, pa zato, braćo Srbi i sestre Srpkinje, Dveri podnose zakon da se takvima zabrani razmnožavanje! A da bi se sprovođenje zakona osiguralo, određuje se zatvaranje takvih na mesta ograđena žicom... (dalje znate).

Da rezimiramo posledice: svi Srbi ličili bi na Boškića - visoki kao borovi, stameni kao gradovi i glupi kao ku*ac!

Zato, braćo Srbi i braće Srpkinje, je*ite se s kim i kako hoćete. Dok ne zabrane!

N. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track