Makrou bez nogu 10 godina zatvora
Foto: KURIR

Apleacioni sud

Makrou bez nogu 10 godina zatvora

Crna Hronika -
Safet Cucak, zvani Sajo Italijan, (48) iz Beograda pravosnažno je osuđen na deset i po godina zatvora da je kao vođa kriminalne grupe koja je varala siromašne žene, a potom ih uz silu i pretnju primoravala da se prostituišu i daju im zarađeni novac

BEOGRAD - Safet Cucak, zvani Sajo Italijan, (48) iz Beograda pravosnažno je osuđen na deset i po godina zatvora zbog iskorišćavanja žena za prostituciju od 2003. do 2008. godine, dok su članovi njegove grupe dobili od dve godine i sedam meseci do sedam godina zatvora.

Apelaconi sud u Beogradu potvrdio je presudu beogradskog Višeg suda kojom su Cucak, i njegovi saradnici osuđeni zbog krivičnog dela trgovina ljudima, objavljeno je na sajtu tog suda.

Cucak, invalid bez obe noge, osuđen je kao vođa kriminalne grupe koja je varala siromašne žene, a potom ih uz silu i pretnju primoravala da se prostituišu i daju im zarađeni novac.

Izet Habibović i Slaviša Vidojević su osuđeni na jedinstvene kazne zatvora u od po sedam godina, Samel Škrijelj na pet godina i deset meseci, a Faik Cucak na tri godine zatvora.

Sevdija Markišić je osuđena na kaznu zatvora od dve godine i sedam meseci, a Cuckova supruga Nada Stojković na tri godine.

Sud je utvrdio da je Cuckova grupa od 2003. godine do avgusta 2008. godine u Beogradu i Novom Pazaru, zloupotrebom teških prilika, vrbovala, prevozila i držala radi eksploatacije kroz prostituciju šest žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja