Mala Tijana zvanično na listi čekanja za novo srce
Foto: Facebook

Završene analize

Mala Tijana zvanično na listi čekanja za novo srce

Društvo -
Još jedan važan korak na putu do novog srca je napravljen, saopštila je porodica Ognjanović

HJUSTON - Mala Tijana Ognjanović, nakon tri naporne nedelje analiza i ispitivanja, zvanično je stavljena na listu čekanja za novo srce u teksaškoj klinici u Hjustonu.

"Poštovani prijatelji, želimo da vas obavestimo da je nakon sastanka borda, koji je održan u petak 3.5.2013. godine, i nakon obrade svih pristiglih rezultata analiza koje su vršene u prethodnom periodu, mala Tijana i zvanično stavljena na listu čekanja za novo srce. Još jedan važan korak na putu do novog srca je napravljen", navela je porodica Ognjanović na svom Fejsbuku.

Kako dodaju, lekari sa klinike TCH su im saopštili da period čekanja na novi organ u Tijaninom slučaju može da bude jako dug.

"Veoma je bitno, kao što smo i ranije pominjali, da trenutno stanje u kome se mala Tijana nalazi bude stabilno u narednom periodu, što joj omogućava da novi organ čeka u blizini bolnice u Hjustonu, pre svega kako bi u najboljem mogućem stanju dočekala presađivanje organa, a sa druge strane i zbog ogromnih troškova koje boravak u bolnici podrazumeva".

S tim u vezi, lekarski tim sa teksaške klinike savetovao je redovne kontrole, dva puta nedeljno, na koje će mala Tijana biti u obavezi da odlazi, kako bi njeno trenutno stanje kontrolisali i održavali stabilnim u narednom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track