MALI ROKER VELIKOG SRCA: Organizovao koncert i prikupio 15.000 evra za lečenje drugarice
Foto: RTS

Svaka čast

MALI ROKER VELIKOG SRCA: Organizovao koncert i prikupio 15.000 evra za lečenje drugarice

Društvo -
Posle dve operacije od novca sakupljenog u humanitarnoj akciji, Nikola Ranković Džoni, koji je rođen sa pola srca, ne zaboravllja da pomogne drugima

Devetogodišnji roker, koji je rođen sa pola srca, Nikola Ranković Džoni uspeo je da organizuje humanitarni koncert i prikupi 15.000 evra za lečenje svoje drugarice.

"Rođen sa pola srca u duploj nadi da život ipak ima lek, trči trku bez prednosti da rokenrolom osvoji svet" - ovim stihovima Nikola opisuje svoju borbu za život.

Posle dve operacije od novca sakupljenog u humanitarnoj akciji, Džoni ne zaboravllja da pomogne drugima.

Umesto rođendanske žurke - koncert sa drugarima. Umesto poklona, publiku je pozvao da novac uplate Lani Nikolić za skupu transplantaciju koštane srži.

"Meni je bilo jako drago kada sam čuo da mogu na taj način da pomognem Lani i dobio sam podršku od roditelja za organizaciju, iako sam ja smišljao set pesama i koje će se pesme svirati, i sve to. Koncert je bio naporan, ali sve za pomoć", rekao je Nikola.

Uprkos dijabetesu, inverziji svih unutrašnjih organa i nedostatku dela šuplje vene, mali čovek dorastao je velikim zadacima. Na koncertu je prikupljeno 15.000 evra.

"Spaja nas jedna važna zajednička stvar, a to je ljubav prema muzici. Imamo je i mi, ima je i on i to je potpuno dovoljno da se skroz razumemo", kaže prateći vokal Zoja Vasić.

"Veoma sam zadovoljan što su prikupljene sve pare i drago mi je pre svega što je Lana otputovala u Rim i što će uskoro biti oporavljena", rekao je bubnjar Vogdan Đurđević.

Profesori su jednako oduševljeni i talentom i plemenitošću devetogodišnjeg rokera.

"Džoni je pre svega jedno divno biće, jedan star mali čovek sa kojim nikada nemate problema. Mislim da će čitav život da napreduje upravo zbog tog njegovog fantastičnog stava kakav i treba da bude", kaže profesorka pevanja Nevena Filipović.

http://www.youtube.com/watch?v=USGCdPbRADM

Muzička karijera je našem heroju na prvom mestu. Rokenrol je zavoleo uz grupu "Van Gog", a rado sluša i EKV i "Partibrejkerse". Najavljuje da će, kao i njegov idol Sleš iz benda "Gans en' rouzis", jednoga dana puniti najveće svetske koncertne dvorane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track