Marka nema ni u jezeru!
Foto: KURIR

Kurirova akcija

Marka nema ni u jezeru!

Crna Hronika -
U potrazi za dečakom iz Aleksinca, koji je nestao pre skoro mesec dana, policija juče, posle anonimne dojave, obišla područje oko Kačareva u Banatu

PANČEVO - Gde je Marko?!„Dečak je u Kačarevu kod Pančeva. Videli smo ga dvaput kod veštačkog jezera. Kad smo pozvali policiju, bilo je kasno jer je već bio otišao.“Ovako je glasila dojava anonimnog građanina MUP Srbije na osnovu koje su inspektori pančevačke policije krenuli u potragu za Markom Ristićem. Sa njima su pošli i reporteri Kurira, koji su i sami pretraživali teren:- Zasad nema nikakvih tragova koji ukazuju na to da je Marko bio ovde, ali dužnost nam je da svaku dojavu detaljno proverimo - priča jedan od policajaca pažljivo zagledajući jezero.Prisustvo policije i novinara izazvalo je radoznalost meštana Kačareva, koji su odmah prišli i počeli da se raspituju o dečaku.- Videli smo u Kuriru da dajete nagradu onome ko donese informaciju o detetu. Ali mi ga nikad ovde nismo videli. Svakog dana čitam vaše tekstove o njemu i siguran sam da bih ga odmah prepoznao - kaže stariji meštanin koji se uključio u pretragu obale jezera.Pošto je policija obišla veći deo kompleksa Sportsko-rekreativnog centra „Kačarevo“, na kraju je prišla jezeru, iz kojeg je ispumpana voda zbog čišćenja.- Nema ovde ništa. Da ima - videlo bi se. Znam za priču o tom detetu. Strašno. Nemoguće je da je on ovde. Neko bi ga primetio. Evo, ja sam kod jezera po ceo dan. Jutros sam došao pre sedam na posao, ali ništa se nije desilo što bi ukazalo na to da je dete bilo ovde - rekao je radnik JKP „Kačarevo“ Milan Mitić. I drugi meštani su potvrdili ovu priču, uglas govoreći da je reč o grešci ili nečijoj želji da dođe do 4.000 evra.

Otac: Niko se ne javljaSlađan Ristić, Markov otac, kaže da nema novih informacija u vezi s nestankom svog sina.- Više se niko i ne javlja, a ja nemam para da ga tražim! Da imam novca, otišao bih kod vidovnjaka i gatara, bar da mi daju neku nadu - kaže potreseni otac Slađan Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track