MEŠTANI PLANE PROKLINJU MESARA: Izvadio bih mu oba oka!
Foto: Kurir

Šok zbog prodaje mesa od crkotine

MEŠTANI PLANE PROKLINJU MESARA: Izvadio bih mu oba oka!

Društvo -
Građani zgroženi postupkom Nebojše Jovanovića, koji im je prodavao meso od uginule stoke. Otrovne pljeskavice jela i deca

BEOGRAD - Meštani Velike Plane u šoku.- Sad bih mu oba oka izvadio da ne vidi kuda ide, nego da pipa - kaže krojač Jordan Janošević iz Velike Plane, koji je donedavno svaki dan za ručak jeo pljeskavice u ugostiteljskoj radnji „NiN Cile“, čiji je vlasnik Nebojša Jovanović u petak uhapšen zbog sumnje da je meso od uginule stoke mešao s otrovnim hemijskim supstancama i svežim mesom i prodavao ga, čak i deci iz OŠ „Sveti Sava“, koja se nalazi preko puta radnje.Na vratima radnje „NiN Cile“ juče je stajalo obaveštenje da neće raditi 7. marta, a krojač Janošević tvrdi da su u njoj meso prodavali i u petak do 14 sati, iako je njen vlasnik uhapšen u noći između četvrtka i petka.Neverica- Otkako sam saznao šta se desilo, nisam ništa više u usta stavio. Nisam ni ručao, niti sam jutros doručkovao. Do pre mesec dana sam tu svaki dan jeo pljeskavice. Ukus je bio normalan. Prestao sam kad mi je jedna mušterija rekla da vlasnici radnje otkupljuju mrtvu stoku - kaže Janošević i dodaje da ništa nije prijavio inspekciji jer nije imao dokaz, a i sumnjao je da to može biti istina. U Velikoj Plani juče je ovaj slučaj bio glavna tema, ali je malo ko hteo da prizna da je bio mušterija „NiN Cile“.- Naručivala sam dva-tri puta pljeskavice iz te radnje i svi smo jeli kod, dvoje dece od sedam i 10 godina, suprug i ja. Meso je imalo normalan ukus, osim poslednji put kad je bilo nekako čudno. Zgrozim se kad samo i pomislim šta smo jeli. Ne mogu da verujem da je takve stvari radio. Svi ga u Plani poznajemo - kaže Slađana Ilić Radulović, aludirajući na uhapšenog Jovanovića i dodaje da je poslednji put s porodicom jela pljeskavice iz radnje „NiN Cile“ pre tri-četiri dana.Deca redovno jelaDeca koju smo zatekli preko puta „NiN Cile“ kažu da su mnogi kupovali pljeskavice.- Kupovao sam pljeskavice nekoliko puta s drugarima. I za Novu godinu smo ih jeli. Na školskom odmoru je uvek veliki red - kaže L. P (14).Sanja Slavnić, direktorka OŠ „Sveti Sava“ kaže da je tek sad čula kakvo je meso prodavano u radnji „NiN Cile“.- Ne znam koliko učenika kupovalo doručak u toj radnji - kaže Slavnićeva.

Mesto strave... Radnja u kojoj su se prodavale otrovne pljeskavice
Mesto strave... Radnja u kojoj su se prodavale otrovne pljeskavice

Nebojšina majkaODBILA DA GOVORI ZA NOVINEU porodičnoj kući Nebojše Jovanovića nisu hteli da razgovaraju s novinarima. Nebojšina majka nas je zamolila da izađemo, a dok nas je pratila do kapije, ponavljala je kako je njen sin samo osumnjičen.- Rekli su da se sumnja - rekla je ona i odbila da odgovori na pitanje da li je znala čime se Nebojša bavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track