MINISTAR PRAVDE CG: Šarić nije imao veze za crnogorskim vlastima!

HAPŠENJE ZNAČAJNO UTIČE NA PREGOVORE SA EU

MINISTAR PRAVDE CG: Šarić nije imao veze za crnogorskim vlastima!

Crna Hronika -
Lično bih bio spreman da tvrdim da nema politickih veza između Darka Šarica i njegove kriminalne organizacije sa vlastima u Crnoj Gori. Ali, ipak, ostavimo postupku koji će se voditi u Srbiji, kroz rad Tužilaštva da vidimo je li bilo neke komunikacije i kontakata, rekao je Marković

PODGORICA - Potpredsednik crnogorske vlade i ministar pravde Duško Marković izjavio je danas da narko bos Darko Šarić i njegova kriminalna organizacija nisu imali veze sa crnogorskim vlaštima.

Marković je rekao da će hapšenje Šarića značajno uticati i na pregovore Crne Gore sa EU, posebno kada je reč o poglavljima 23 i 24.

Ministar je najavio i da se zajedničke akcije zemalja regiona neće zaustaviti na slučaju Šarić."Apsolutno. Na ovim pitanjima ne možete davati procene.

U slučaju Šarića ta potraga je trajala četiri godine, a za te četiri godine smo trpeli razne optužbe. Mi ćemo u danima koji dolaze, a sve više se pojavljuju ozbiljni predmetni slučajevi preko našeg Tužilaštva, i u godinama koje slede u pregovorima sa EU imati sve bolje rezultate", najavio je Marković u izjavi za podgoričku TV Pink M.

On je rekao da je priča o povezanosti Šarića i vlasti u Crnoj Gori dugo opterećivala zemlju, dodajući da su postojale određene političke strukture koje su imale cilj da tu priču drže aktuelnom i da na taj način kompromituju državu i njene institucije.

"Lično bih bio spreman da tvrdim da nema politickih veza između Darka Šarica i njegove kriminalne organizacije sa vlastima u Crnoj Gori. Ali, ipak, ostavimo postupku koji će se voditi u Srbiji, kroz rad Tužilaštva da vidimo je li bilo neke komunikacije i kontakata. Ako je bilo kakvih veza, neka svako ponese odgovornost za tu vrstu veze", rekao je Marković.

On smatra da nema uspešne borbe protiv organizovanog kriminala kao regionalne i globalne pretnje ako države i službe ne sarađuju, i navodi da crnogorska vlada daje snažan podsticaj toj saradnji.

( Tanjug/ Foto Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track