Mišković izašao sa saslušanja posle četiri sata
Foto: Tanjug

Tajkun u panici

Mišković izašao sa saslušanja posle četiri sata

Politika -
Miroslav Mišković izašao je u 15.04 na zapadni izlaz iz zgrade MUP-a Srbije na Novom Beogradu, gde ga je sačekao crni BMW, koji ga je jutros oko 11 sati dovezao na salušanje.
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Policija saslušala Miroslava Miškovića u svojstvu građanina. Mišković je, kako se očekivalo, najverovatnije govorio o slučaju konverzije zemljišta u Bloku 53 na Novom Beogradu.

Miroslav Mišković izašao je u 15.04 iz zgrade MUP-a Srbije na Novom Beogradu pošto je četiri sata odgovarao na pitanja policije i tužilaštva u svojstvu građanina, u vezi sa poslovanjem njegovog preduzeća "Delreala".Mišković je iz zgrade Palate Srbija na Novom Beogradu, gde je i sedište Ministarstva unutrašnjih poslova, izašao na zapadni ulaz, gde ga je sačekao crni BMW, koji ga je jutros oko 11 sati dovezao na salušanje.Vlasnik Delta holdinga nije želeo da daje izjave medijima..

Podsetimo, vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković stigao je tačno u 11 sati na saslušanje u zgradi MUP-a SIV 1. Inače, Mišković je pozvan pre nekoliko dana na saslušanje, koje najduže može da traje četiri sata.

Mišković je stigao je u crnom BMW iz kog je ušao na zapadni ulaz Palate Srbija. Vlasnik Delta holdinga nije imao pratnju. Saslušanje Miškovića izazvalo je veliko medijsko interesovanje - više od 10 kamera i tridesetak novinara i fotoreportera nalazi se ispred Palate Srbija.

On nije želeo da daje izjavu pre saslušanja u policiji u kojoj bi trebalo da bude ispitan u svojstvu građanina u pretkrivičnom postupku u kom se ispituje poslovanje njegovih preduzeća.

Nakon što je ušao Mišković, iz zgrade je izašla predsednica UO "Luke Beograd" i bivša potpredsednica "Delta holdinga" Ivana Veselinović. Ona je otišla u "bmw" kojim je došao Mišković.

Saslušanje Miškovića izazvalo je veliko medijsko interesovanje - više od 10 kamera i tridesetak novinara i fotoreportera nalazle se ispred Palate Srbija.

Kompanija Delta saopštila je u petak da su u prethodnom periodu sprovedena "duga i opsežna" istraživanja rada te kompanije tokom čega je u potpunosti odgovoreno na sva pitanja o poslovanju kompanije.

Današnje saslušanje je kako je rekao ministar pravde Nikola Selaković samo prvo u nizu. "Pozvan je na razgovor i verovatno će biti pozvan i na neko drugo saslušanje, ako bude bilo potrebe", dodao je ministar pravde i dodao da će se sve će biti urađeno u skladu sa zakonom.

Delta holding je pre nekoliko dana objavio da je Mišković dobio poziv za sašlusanje i da će se odazvati pozivu, ali nije naveo o čemu će davati iskaz.

Timovi Tužilaštva i policije proveravaju nekoliko spornih privatizacija među kojima su i one u kojima su učestvovale firme čiji je Mišković vlasnik. Na tom spisku su Luka Beograd, C market, putarska preduzeća koja su preprodata Nibens grupi, a predmet istrage je i konverzija zemljišta na Novom Beogradu na kojem treba da gradi Miškovićeva firma Delreal.

U prethodnom periodu, kako je saopštio Delta holding, sprovedena su "duga i opširna istraživanja" rada te kompanije" i u potpunosti je odgovoreno na sva pitanja o njenom poslovanju.

Novinari najureni iz Palate Srbija, UNS protestovao Udruženje novinara Srbije protestovalo je jer je obezbeđenje Palate Srbija naložilo novinarskim ekipama koje su čekale završetak saslušavanja Miroslava Miškovića da napuste zgradu i na hladnoći čekaju kraj saslušanja.- Novinarima je najpre bilo dozvoljeno da uđu u Palatu Srbija, da bi im kasnije neimenovani šef obezbeđenja naredio da kraj saslušanja , koje može trajati i više sati, sačekaju napolju - saopštio je UNS. Ističe se da je ovakvo ponašanje obezbeđenja nekorektan i neprofesionalan postupak vlasti prema novinarima koji su imali razloge da u velikom broju prate saslušavanje jer je događaj od značaja za javnost.Kako je danas rečeno novinarima, izvesni načelnik Popović je naredio da svi novinari moraju da izađu napolje i da ne smeju ni pet minuta da uđu u hol zgrade kako bi se ugrejali, iako je napolju bilo izuzetno hladno. Pojedine novinare, koji su ranije ušli u zgradu jurili su hodnicima i uz pratnju obezbeđenja ih izbacili napolje. Novinari su morali da mole da ih puste da idu u toalet jer im, kako je rečeno, ni to nije bilo odobreno. Na kraju su jedva pristali.- Ovo je sramota, ovo nam se nikad nije dogodilo. Očekivali smo da će nam dati čaj i kafu, a oni su nas ostavili da čekamo na hladnoći od 10 do 16 sati - komentarisao je jedan novinar ispred zgrade Palate Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=JvlTAHZG6Sc
http://www.youtube.com/watch?v=yZSvIkmpb7k
http://www.youtube.com/watch?v=dlLnBVyjfx4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track