MIŠKOVIĆ NA SLOBODI: Iskeširao 12 miliona evra!

Položeno jemstvo

MIŠKOVIĆ NA SLOBODI: Iskeširao 12 miliona evra!

Crna Hronika -
Osim jemstva, Mišković je morao da preda pasoš. Svakog prvog u mesecu je dužan da se javi u policijskoj stanici na Savskom vencu

BEOGRAD - Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković (68) uplatio je jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Očekuje se da će u toku dana ili najkasnije sutra biti pušten iz pritvora u beogradskom Okružnom zatvoru.

Delta Holding uplatio je 12 miliona evra na ime jemstva za Miroslava Miškovića da bi se branio sa slobode, potvrđeno je u tom holdingu.

Branioci Miroslava Miškovića dostavili su danas Specijalnom sudu dokaz da je dat nalog za transfer novca za njegovo jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Sud će sačekati da dobije zvaničan izveštaj, odnosno izvod iz banke da je novac uplaćen na račun sud, nakon čega će preduzeti ostale zakonske radnje, shodno rešenju kojim je određeno jemstvo, saopšteno je iz suda.

Vlasnik Delta holdinga mogao bi, nakon sedam meseci i 10 dana pritvora, sutra da bude pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu pošto je njegova kompanija uplatila jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti koje mu je odredio sud.

Pošto dobije dokaz o uplati, predsednik sudskog veća će doneti rešenje o ukidanju pritvora i proslediće ga upravi Okružnog zatvora sa naredbom da se Mišković pusti na slobodu.

Osim jemstva, Mišković je morao da preda pasoš. Svakog prvog u mesecu je dužan da se javi u policijskoj stanici na Savskom vencu.

Posebno odeljenje Višeg suda odlučilo je u prošli petak da Miroslav Mišković može da bude pušten iz pritvora ako položi jemstvo od 12.000.000 evra i da navedeni novčani iznos mora biti položen u dinarskoj protivvrednosti i to u gotovini.

"Nakon pružanja dokaza sudu da je položen navedeni iznos jemstva u depozit suda, okrivljeni Miroslav Mišković će se pustiti na slobodu", saopštio je sud.

Apelacioni sud u Beogradu 8.marta ove godine odbio je bio prvi zahtev Miroslava Miškovića da uz jemstvo bude pušten iz pritvora i pordužilo njemu, njegovom sinu i Milu Đuraškoviću pritvor za još tri meseca.Miškovićev sin Marko pušten je 3 aprila ove godine iz pritvora Okružnog zatvora. Miškoviću junioru tada je određena mera kućnog pritvora i stavljena mu je nanogica.

Da podsetimo Miroslav i Marko Miškovići i Milo Đurašković uhapšeni su 12. decembra prošle godine sa još sedam osumnjičenih da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra. Osim njih, ostali osumnjičeni se brane sa slobode.

Sudija za prethodni postupak je u januaru ukinuo pritvor bivšem direktoru PZP "Niš" Zoranu Mihailoviću, direktoru "Šer korporacije" Ristu Ristiću i procenitelju "Konzita" Raši Zdravku. Dve sedmice kasnije na slobodu je pušten i Dejan Jevtić iz PZP Niš.

Pritvor nije ni određivan bivšem direktoru PZP "Niš" Milutinu Gaševiću i direktoru "Delta brokera" Predragu Filipoviću. Njima su na početku istrage oduzeti pasoši i zabranjeno im je da napuštaju mesto boravišta. Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu protiv svih njih zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra. Mišković i Đurašković se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Oni se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu. Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track