MISTERIJA U ŽIČI: Poštar nestao sa 700.000 dinara za penzije
Foto: Beta

Novac preuzeo u petak

MISTERIJA U ŽIČI: Poštar nestao sa 700.000 dinara za penzije

Srbija -
Za Ivanom Erdoglijom (29) ostali su bicikl i prazna torba. Njegov otac sumnja da se sakrio ili otišao u inostranstvo

KRALJEVO - Penzioneri u selima Žiča i Gotovac pored Kraljeva ostali su bez penzija jer je poštar Ivan Erdoglija (29) nestao sa 700.000 dinara koje je trebalo da im isplati.

On je u petak u pošti u Žiči preuzeo novac, a nestanak poštara je prijavio njegov otac Zoran tek tri dana kasnije. Za poštarom su, za koga se tvrdi da je miran i povučen mladić, ostali bicikl i prazna torba, ali otac sumnja da se sakrio ili je otišao u inostranstvo.

Erdoglija je poslednje dve godine poštar u ovom delu Kraljeva.

"Ivan je divan mladić. Radio je i subotom i nedeljom. Uplaćivao ljudima račune za struju i vodu. Nikada nikog nije prevario. Samo da je živ. Ostalo je nebitno", rekao je jedan meštanin.

Ivan je, prema nekim saznanjima, u petak podigao oko 700.000 dinara za sve penzionere u njegovom okrugu, ali do ponedeljka nikom nije bilo ništa sumnjivo.

Već u utorak penzioneri su nagrnuli u seosku poštu u Žiči da se raspitaju za penzije.

Zoran Erdoglija, otac nestalog poštara Ivana, kaže da je poslednji put video sina u nedelju kada mu je rekao da ide do grada.

"Nije u pitanju krađa, već nešto krupnije. Možda da se sklonio negde, ako ga je neko ucenjivao. Nije isključeno ni da je otišao u inostranstvo. Ivan je jako ćutljiv. Sa mnom nikada nije pričao o planovima", kaže otac i tvrdi da Ivan nije imao drugove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track