Janko Maglocki: Moja deca nikad neće gladovati!

Jankov život tek počinje

Janko Maglocki: Moja deca nikad neće gladovati!

Društvo -
Plašim se da sanjam. Kad mi je baka umrla, dotakao sam dno, ali zahvaljujući Kuriru sve se promenilo
1 / 7
SAMOŠ - Radiću i zaradiću!
- Ja svoju decu nikada neću zaboraviti, kao što je mene moj otac. Ona nikada neće gladovati. Brinuću se o svojoj porodici, priča Janko Maglocki (17), kome se život promenio u roku od samo dva dana. Tada smo objavili tužnu životnu priču o dečaku koji je izgubio celu porodicu.
- Hoću da nastavim da se borim, da radim i postanem pravi čovek. Zdrav sam, prav, i nije mi teško da zapnem. Posle vaše posete, sve je postalo lakše. Shvatio sam da više nisam sam - priča Janko, koji je, za razliku od prethodna dva susreta, ovog puta bio nasmejan.
- Srećan sam i plašim se da sve ovo samo sanjam. Nikada nisam mogao ni da pretpostavim da će mi se život ovoliko promeniti. Kad mi je baka umrla, mislio sam da sam dotakao dno, ali je iznenada sve počelo da se menja - kaže uzbuđeni mladić sa sjajem u očima.
Kada smo prvi put bili u Samošu, komšije po selu su bile u neverici. Sumnjali su da Kurir išta može da pomogne i Janka su obeshrabrivali.
- Čuo sam da pričaju da nema vajde od novina, da će me zaboraviti i da me se više niko nikada neće setiti. Kažu da bi bilo bolje da je neka televizija došla, pa snimila, ali posle vašeg teksta, svi smo se iznenadili. Čak sam postao i poznat, i dalje ne znam šta mi se dešava - priča Janko, koga smo juče obradovali novom garderobom i sportskom opremom. Našoj akciji se pridružila i firma sportske opreme „Fiteks“.
Kad smo ga pitali šta najviše voli da jede, rekao je da mu slatkiši nisu baš omiljeni, nije navikao na njih, ali punjenu papriku i sarmu tamani.
- Obožavam sarme, mogao bih da pojedem pet komada. Volim i punjenu papriku koju mi spremi komšinica Nada - kaže Janko. Pošto ide u pekarsku školu, na praksi je naučio da pravi razne stvari. Kaže da mu je omiljena pica, ali da nikada nije probao da je sprema kod kuće jer novca za šunku i kačkavalj nije imao.
Na sreću, sada se sve promenilo...

Uskoro računKurir će u narednih nekoliko dana Janku Maglockom otvoriti žiro-račun na koji će svi ljudi dobre volje moći da uplate novac.Uskoro novi domPošto je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić obećao dečaku kuću, on nestrpljivo čeka da se useli u nju.- Ne mogu da dočekam da dobijem nov dom, da imam kupatilo i konačno počnem da živim kao svi drugi ljudi. Hvala vam svima, ne znam kako bih opisao koliko ste mi pomogli - kaže Janko grleći novinarku.Kurir Janku poklonio garderobu- Punoletstvo mi je 20. aprila, sve ovo mi je poklon za rođendan, nikada ranije nisam ništa ni dobijao ni slavio. Sad je prvi put i mnogo sam srećan, jer izgleda da za mene još ima nade - veselo čavrlja Janko dok bira odeću i opremu za fudbal, koju mu je poklonio Kurir.- Treniram fudbal, to mi je jedini hobi, prekraćuje mi muke. Kad mi je baka umrla, često sam išao na teren, jer se tad isključim i ne mislim na probleme - kaže Janko ushićen zbog nove opreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track