MORA DA SE IZJASNI: Manekenka Mina na korak od nagodbe sa tužilaštvom?!
Foto: Facebook

Čeka poziv

MORA DA SE IZJASNI: Manekenka Mina na korak od nagodbe sa tužilaštvom?!

Crna Hronika -
Predmet je dostavljen tužilaštvu koje će poslati poziv osumnjičenoj da se javi i izjasni o nagodbi u vidu kaznene mere od 360 sati društveno-korisnog rada

BEOGRAD - Manekenka Mina Milenković (21) iz Kruševca koja se tereti da je lažno prijavila otmicu i silovanje u junu ove godine nalazi se na korak do nagodbe sa tužilaštvom!

Manekenka koja je izmišljotinama digla prašinu u javnosti, narednih dana dobiće poziv od tužilaštva da se izjasni da li prihvata društveno-koristan rad u nekoj komunalnoj ustanovi.

“Predmet je dostavljen tužilaštvu koje će poslati poziv osumnjičenoj da se javi i izjasni o nagodbi u vidu kaznene mere od 360 sati društveno-korisnog rada. Ukoliko prihvati predlog, tužilaštvo daje naredbu javnom komunalnom preduzeću koje će je, potom, pozivati”, kaže izvor iz Palate pravde i dodaje da bi do sredine novembra trebalo da bude poznat ishod daljeg toka postupka protiv Milenkovićeve.

Prema zakonu, osobe kojima je izrečena mera društveno-korisnog rada, kaznu bi trebalo da odrade u komunalnim preduzećim poput „Zelenila“, „Vodovoda i kanalizacije“ ili „Čistoće“...

Milenkovićeva se sumnjiči za krivično delo lažno prijavljivanje, za koje je zaprećena kazna, od novčane (od 10.000 - 1.000.000 dinara) do jedne godine zatvora. Ukoliko odbije pomenuti predlog tužilaštva, protiv nje će biti podignut optužni predlog i biće zakazano suđenje.

Kako je ranije objavljeno, tokom istrage je utvrđeno da je devojka izmislila da je oteta i silovana, jer ju je dečko ostavio. Ona je sama to priznala na saslušanju u policiji, koja je danonoćno radila na Milenkovićevoj izmišljenoj priči, ali se pravdala time da nije imala nameru niti je očekivala da će njeno ponašanje imati takve posledice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track