MRAČNA TAJNA LIDERA DS: Đinđić tužio Đilasa zbog reketiranja!
Foto: Kurir štampano

Pokojni premijer nije hteo da čuje za sadašnjeg naslednika

MRAČNA TAJNA LIDERA DS: Đinđić tužio Đilasa zbog reketiranja!

Politika -
Aktuelni predsednik demokrata ucenjivao direktora „Pekabete“ pozivajući se na Đinđića i navodne veze u vrhu stranke. Kad je to čuo, Zoran Đinđić je urlao: „Da li smo se za ovo borili“ i tražio da DS protiv Đilasa podnese krivičnu prijavu

BEOGRAD - Rani radovi.

Zoran Đinđić, bivši predsednik Demokratske stranke i prvi demokratski premijer Srbije, potpisao je krivičnu prijavu protiv Dragana Đilasa, i to zbog reketiranja i lažnog predstavljanja, ekskluzivno saznaje Kurir! Đinđić je, kako za naš list otkriva jedan od svedoka - revoltiran saznanjem da je neposredno posle petooktobarskih promena Đilas pokušao da ucenjuje ondašnje rukovodstvo „Pekabete“ pozivajući se na navodne veze u vrhu demokrata - tražio da stranka podnese krivičnu prijavu protiv čoveka koji je gotovo deceniju kasnije preuzeo šefovanje DS i koji se, bez trunke stida, danas poziva na Đinđićevo nasleđe.Kasno ušao u strankuDragan Đilas se, podsetimo, učlanio u DS tek 2004, godinu posle ubistva premijera, a privatnim biznisom u marketingu se bavi, prema sopstvenom priznanju, od 1998. godine.- Početkom novembra 2000. Đilas odlazi u „Pekabetu“ kod tadašnjeg direktora i, pozivajući se na Đinđića i navodne prijateljske veze u vrhu DS, traži da se taj trgovinski lanac za desetine miliona reklamira preko njegove marketinške agencije. Međutim, direktor „Pekabete“ se požalio jednom bliskom Đinđićevom saradniku i istaknutom funkcioneru DS da je skandalozno to što pokušavaju da ga reketiraju i da bi maltene ceo budžet trebalo da potroši na ime nekakvih reklama - priča sagovornik Kurira i nastavlja:Đinđić pobesneo- Celu priču član DS je preneo Đinđiću. Zoranu je pukao film, urlao je: „Da li smo se za ovo borili!“ Bio je vrlo besan i tražio je da DS hitno podnese krivičnu prijavu protiv Đilasa zbog reketiranja i lažnog predstavljanja. Prijava, koju je potpisao Đinđić, predata je Prvom opštinskom tužilaštvu.Naš sagovornik kaže da je ironija to što je takav čovek preuzeo liderstvo u DS i što pokušava da se kao Đinđićev naslednik na čelu te partije okiti njegovim oreolom.- Sramota je što se poziva na nasleđe Đinđića, a radio je sve protiv čega se Zoran borio. On i sada kao da radi u korist štete DS, čiji je ugled upropastio.

EpilogMIŠKOVIĆ KUPIO „PEKABETU“

Zanimljivo je da je baš Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“ i Đilasov poslovni partner, kupio trgovinski lanac „Pekabeta“. On je je kompletan trgovinski lanac „Maksi“ uz „Pekabetu“ marta 2011. prodao belgijskom „Delezu“ za oko 932 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja