APLAUZ ZA POSEBNOG! Žoze Murinjo očitao lekciju CELOM SVETU: Pravi heroji su na Tajlandu, a ne na MUNDIJALU! (VIDEO)
Foto: Reuters

DEČACI HEROJI

APLAUZ ZA POSEBNOG! Žoze Murinjo očitao lekciju CELOM SVETU: Pravi heroji su na Tajlandu, a ne na MUNDIJALU! (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo 'očitao' je lekciju celom svetu kada je izjavio da su pravi junaci u ovom trenutku dečaci koji su preživeli više od 15 dana zarobljeni u pećini.

Svih 12 dečaka i njihov fudbalski trener izvučeni su iz potopljene pećine na Tajlandu, posle više od 15 dana.

Ne idu na Mundijal!

Iako je Đani Infantino, predsednik FIFA, pozvao dečake da gledaju finale Svetskog prvenstva u Moskvi, oni neće moći da putuju jer će tada i dalje biti u bolnici. Članove Divljih veprova u goste su pozvali i mnogi timovi, poput Mančester junajteda.

Žoze Murinjo koji tokom Svetskog prvenstva u fudbalu komentariše utakmice za televiziju RT, prekinuo je razgovor o meču Francuske i Belgije kako bi odao priznanje onima koji su spasili 12 dečaka sa Tajlanda i njihovog fudbalskog trenera nakon sedamnaest dana u pećini.

"Zadivljen sam onim što se dogodilo na Tajlandu. Heroji su tamo, a ne na Svetskom prvenstvu. Deca, a naročito ronioci i oni koji su uključeni u spasavanje. Za mene je Svetsko prvenstvo na drugom mestu", rekao je slavni portugalac.

Dečaci, starosti od 11 do 16 godina, i njihov 25-godišnji trener ušli su u pećinu Tam Luang Nang Non 23. juna. Oni su nestali nakon završenog treninga, a njihovi bicikli, ruksaci i patike nađeni su ostavljeni ispred pećine.

Ronioci i spasilačke službe uspeli su da ih izvuku posle 17 dana.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sa ovim timom kreće u napad na Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track