BORBA ZA NAJVAŽNIJI PEHAR: Francuska ili Hrvatska?
Foto: EPA/AP

finale mundijala

BORBA ZA NAJVAŽNIJI PEHAR: Francuska ili Hrvatska?

Mundijal 2018 -

Fudbalske reprezentacije Francuske i Hrvatske danas u Moskvi, u finalu Mundijala, sastaju se u borbi za titulu prvaka sveta.

Francuska u finale ulazi kao favorit, izbacila je Argentinu (Hrvatska je pobedila u grupi 3:0), Urugvaj (2:0) i Belgiju (1:0) u nokaut fazi, dok je Hrvatska morala preko penala - Danska i Rusija, kao i posle produžetaka da eliminiše Englesku (2:1), a sada ima najteži izazov.

Hrvati su već ispali najveći uspeh, izabranici Zlatka Dalića nadmašili su bronzanu generaciju iz 1998. godine, ali se još uvek pamti tadašnji poraz u polufinalu baš od kasnijeg šampiona Francuske (2:1 uz dva gola Lilijana Tirama) protiv koje nikada nije slavila u pet međusobnih duela.

Došlo je vreme da dobijemo novog prvaka sveta. Kvota na Francuze je 2,00, na Hrvate 4,20, da će meč otići u produžetke 3,20, a kladionica MOZZART je spremila još mnogo zanimljivih kvota za finale Svetskog prvenstva. Pogledajte.

"Ne zanima me statistika, ne zanima me protiv koga igramo. Ljudi, danas je finale i došli smo ovde da uživamo i damo svoj maksimum. Ovo je vreme koje smo zaslužili, ceo svet gleda Hrvatsku i većina navija za nas. Idemo u "fajt" i bacićemo se na glavu", rekao je Dalić.

Sa druge strane, Francuska juri drugu titulu šampiona sveta u drugom uzastopnom finalu, nakon što je poražena od Portigalije (1:0) pre dve godine za evropski tron.

"U finalu Evropskog prvenstva 2016. godine imali smo jedan pristup, drugačiji. Finale je uvek jedinstveno iskustvo i ekipe imaju bolji ili drugačiji pristup. Tri reči su dovoljne - pozitivnost, koncentracija i samopouzdanje", rekao je selektor Didije Dešan koji je kao igrač bio pobednik Mundijala.

Samo jedan kapiten može da podigne trofej, sjajni francuski golman Ugo Ljoris ili kandidat za najboljeg fudbalera turnira Luka Modrić?

Odgovor će biti poznat posle utakmice koja počinje danas u 17 sati na moskovskom Lužnjikiju pred 80.000 gledalaca.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track