NA 39 LOKACIJA: Policija hapsi dilere u Lazarevcu, 9 kg skanka zaplenjeno na Novom Beogradu
Foto: MUP Srbije

Akcija traje od sinoć

NA 39 LOKACIJA: Policija hapsi dilere u Lazarevcu, 9 kg skanka zaplenjeno na Novom Beogradu

Crna Hronika -
Zadržano osmoro. Na prelazu Horgoš zaplenjeno 6,1 kilogram heroina. Akcija je sprovodena u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, a do sada su privedene tri osobe

BEOGRAD - Policija Srbije u protekloj noći organizovala je niz akcija na suzbijanju kriminaliteta u Beogradu i širom Srbije, a u Lazarevcu je izvršen pretres 39 lokacija, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Za osam lica određeno je policijsko zadržavanje, u Novom Beogradu zaplenjeno devet kilograma skanka, a graničnom prelazu Horgoš zaplenjeno 6,1 kilograma heroina, rekao je Stefanović.

On je precizirao da je izvršena intenzivna akcija na teritoriji opštine Lazarevca, u samom gradu i mesnim zajednicama Vreoci i Veliki Crljani, gde je policija na 39 lokacija obavila pretres, pronašla jedno lice za kojim je ranije raspisana poternica.

On je podvukao da je je izuzetno važno da te akcije nisu "provaljene" da su obavljene čvrsto i jasno i da podaci nigde nisu "curili"."Policija je obavila svoj posao pre svega želeći da pokaže da će građani moći da računaju da neće biti ni zaštićenih, ni nedodirljivih i gde će se borba protiv droge voditi kontinuirano - nikada više nećete čuti najave, niti da informacije cure već će se te akcije samo obaviti", podvukao je Stefanović.

Stefanović je naveo da su lokacije na kojima je obavljen pretres izabrane u saradnji sa tužilaštvom zbog osnova sumnje da se tamo nalaze vršioci krivičnih dela i da je sve rađeno na osnovu ranijih obrada policije i saznanja.Ministar policije je precizirao da je za osam lica određeno policijsko zadržavanje i da su predata Tužilaštvu na dalje postupanje.

Takođe pojačanom akcijom beogradske policije, dodao je Stefanović, na teritoriji grada na Novom Beogradu je pronađena lokacija na kojoj je zaplanjeno devet kilograma skanka, a jedno lice je zadržano. Stefanović je naveo i da je izvršena i zaplena 6,1 kilograma heroina na graničnom prelazu Preševo od dvojice mađarskih državljana.

Ministar policije je najavio i da će od danas vršiti i pojačane kontrole ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, pre svega splavova. "Od danas počinju pojačane kontrole beogradske policije u cilju još snažnijeg suzbijanja kriminalitetat i obezbeđenja javnog reda i mira u gradu Beogradu", poručio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track