NA POVRATKU IZ ŠKOLE: Pretučena sestra (13) ubijenog Ervina Bilickog

Napadi na nacionalnoj i verskoj mržnji u Bečeju

NA POVRATKU IZ ŠKOLE: Pretučena sestra (13) ubijenog Ervina Bilickog

Crna Hronika -
Zbog prebijanja maloletnice uhapšena je Tamara T. (24), a policija sumnja da je kao i u slučaju njenog brata, motiv sukoba nacionalna i rasna mržnja

BEČEJ - Melanija Bilicki (13), čiji je brat Ervin (17) ubijen marta prošle godine, pretučena je na putu od škole do kuće u Bečeju.Zbog prebijanja maloletnice uhapšena je Tamara T. (24), a policija sumnja da je kao i u slučaju njenog brata, motiv sukoba nacionalna i rasna mržnja.

Sestra Ervina Bilickog, koji je ubijen 17. marta u Bečeju, pretučena je u ulici Miloša Bugarskog dok je sa školskom drugaricom išla ka kući. Devojka na biciklu je presrela Melaniju i bez reči upozorenja je počela da udara devojčicu po licu i stomaku.Očevici su ispričali policiji da je Melaniju devojka žestoko pretukla i sve vreme vređala. Melanija je od siline udaraca pala na asfalt i nakratko izgubila svest. Devojka nasilnik je pobegla kada su komšije zapretile da će pozvati policiju, dok je Melanija ostala da leži oblivena krvlju. Nakon što su prolaznici pritrčali da joj ukažu pomoć, devojčica je prevezena u Hitnu pomoć, gde je došao njen otac Ištvan Lakatuš.- Odneo sam lekarske nalaze u policiju i izjavu smo dali i ćerka i ja. Sada čekamo. Sa ćerkom mi se događa isto kao i sa sinom, kog su ubili. Zar nije dovoljno što sam izgubio jedno dete, nego mi sada i drugo napadaju i tuku. Kada me je pozvala telefonom i rekla da je u bolnici jer je pretučena, šokirao sam se. Zbog čega nekom smeta što smo Romi? Uskoro nećemo smeti ni na ulicu da izađemo. Nasiljem nas teraju da se iselimo - uznemiren je otac.U bečejskoj policiji objašnjavaju da je napasnica Tamara T. uhapšena.- Odmah po prijavi smo reagovali i saslušali osumnjičenu, koju su svedoci i pretučena devojčica prepoznali kao napadača. Njih dve nisu ista generacija, nisu mogle da uđu u neki sukob interesa i sumnjamo da je uzrok tuče neki vid nacionalne i rasne mržnje. To su i potvrdili i svedoci koji su detaljno opisali psovke koje je osumnjičena izgovarala dok je tukla maloletnicu - kažu u policiji.U Opštini Bečej nisu želeli da pričaju o napadima motivisanim nacionalnom i verskom mržnjom, kao ni očiglednom progonu porodice Bilicki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track