Nacionalistički Desni sektor u saradnji sa vlašću u Kijevu stvara odred smrti u Donbasu!
Foto: AP

Dmitro Jaroš priznao

Nacionalistički Desni sektor u saradnji sa vlašću u Kijevu stvara odred smrti u Donbasu!

Planeta -
Da bi pojačao akcije na istoku Ukrajine, Desni sektor je prebacio štab iz Kijeva u Dnjepropetrovsk i sve akcije koordinira sa Savetom za nacionalnu bezbednost i odbranu, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Službom bezbednosti Ukrajine, kaže Jaroš

DNJEPROPETROVSK - Ukrajinska neofašistička organizacija "Desni sektor" preselila je svoj glavni štab iz prestonice Kijeva u Dnjepropetrovsk da bi "izbliza pratili" razvoj situacije na istoku, kazao je vođa tih ekstremista Dmitro Jaroš na pres konferenciji u Dnjepropetrovsku, javlja Raša tudej.

"Preselio sam štab u Dnjepropetrovsk. Cilj je da se spreči širenje zaraze iz Kremlja", rekao je Jaroš, inače kandidat za novog predsednika Ukrajine.

Jaroš, čovek koji se nalazi na međunarodnoj listi najtraženijih terorista na svetu, smatra da je Dnjepropetrovsk, glavni industrijski grad u Ukrajini, najbolja baza za nadgledanje situacije u Donbasu.

On je izjavio da je počeo da stvara specijalan odred boraca, koji se zove "Donbas", kao pokrajina koju tresu demonstracije pristalica federalizacije.

"Sve svoje akcije koordiniramo sa Savetom za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Službom bezbednosti Ukrajine", potvrdio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track