Specijalci uhapsili kidnapera, taoci oslobođeni
Foto: Reuters

Talačka drama u Tuluzu

Specijalci uhapsili kidnapera, taoci oslobođeni

Planeta -
Nešto pre 17 sati pušten još jedan talac. Oko 15.30 sati začuo se najmanje jedan hitac iz banke u kojoj su sada tri taoca pošto je jednu ženu prethodno pustio. Otmičar zahteva razgovor s jedinicom koja je ubila Muhameda Meraha
1 / 4 Foto: Reuters

TULUZ - Naoružani čovek upao je u banku u Tuluzu i uzeo četvoro talaca.

Francuska policija je saopštila da zahteva da pregovara sa specijalnom policijskom jedinicom koja je posle opsade stambene zgrade u martu ubila Muhameda Meraha, ubicu sa motora odgovornog za ubistva u jevrejskoj školi. Frans pres pozivajući se na tamošnju policiju javlja da otmičar tvrdi da je član Al Kaide, prenosi TV Al Džazira.

U banku je ušao oko devet sati pri čemu je ispalio jedan hitac iz pištolja.

Policija je rekla da zahteva razgovor sa jedinicom koja je ubila Muhameda Meraha u njegovom stanu u martu, koji se nalazi u blizini banke.

Merah je ubijen na kraju opsade koja je trajala 32 sata pošto je usmrtio sedmoro ljudi, uključujući tri vojnika, troje dece i učitelja u jevrejskoj školi u Tuluzu, podseća Al Džazira.

Otmičar oslobodio jednu ženu

Otmičar koji tvrdi da je pripadnik Al Kaide oslobodio je jednog od četvoro danas otetih talaca u banci u Tuluzu, na jugu Francuske, javlja AFP pozivajući se na policijske izvore. Oslobođena je jedna žena, a pregovori o oslobađanju ostala tri taoca su u toku, rekli su isti izvori.

Najmanje jedan pucanj u banci

Oko 15.30 začuo se najmanje jedan pucanj u banci u kojoj otmičar za kog policija saopštava da se zove Bumaza. Francuski mediji prenose da otmičar navodno deluje iz verskih pobuda, ali i da je psihički labilan. Otmičar je policiji rekao da ima eksploziv. Francuski specijalci su u pripravnosti, opkolili su banku i čekaju eventualno naređenje za upad kojim bi se rešila talačka kriza

Otmičar nudi taoce u zamenu za konferenciju za štampu

Otmičar je oko 16 sati ponudio oslobađanje troje talaca u zamenu za konferenciju za novinare.

Oslobođen još jedan talac u Tuluzu

Otmičar je oslobodio još jednog taoca, rekao je jedan policijski izvor. Otmičar je prethodno oslobodio jednu ženu koja je bila među taocima. Tužilac Mišel Vale koji je na licu mesta, rekao je da otmičar tvrdi kako deluje iz verskih uverenja, a ne zbog novca. Identitet otmičara koji tvrdi da je pripadnik Al-Kaide, utvrđen je, ali tužilac nije želeo da saopšti njegovo ime, rekao je jedan policijski izvor.

Uhapšen otmičar

Specijalne jedinice ušle su u banku i uhapsile otmičara! Čula su se dva hica. Nije poznato da li ima povređenih!

http://www.youtube.com/watch?v=BJKBzKV6yYo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja